Dikkat, bu haber yaşınızı ortaya çıkarabilir! İşte 90’lı yıllara damga vuran çizgi filmler

Çocukluk döneminin en sevilen aktivitelerinden biri olan çizgi filmler, bugün hala pek çok yetişkin tarafından izleniyor. 90’lı yılların en sevilen çizgi filmleri hangileri? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2023 10:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dikkat, bu haber yaşınızı ortaya çıkarabilir! İşte 90’lı yıllara damga vuran çizgi filmler

Bazen bir müzik, bazen bir görüntü ya da bazen bir ses, bizi çocukluğumuza götürmeye yetiyor. Özlem duyulan çocukluk anıları içerisinde çoğu zaman izlenen çizgi filmler de yer alıyor. Bugün açıp izlendiğinde yine keyif veren, ancak çocukluk döneminde hissedilen heyecanın bir başka olduğu çizgi filmlerden hangilerini hatırlıyorsunuz? 90’lı yıllara damgasını vuran çizgi filmler, haberimizin devamında sizin için inceledik.

90’lı yıllara damga vuran çizgi filmler

Dikkat! Bu liste bol miktarda çocukluk anısı içerir! Küçük yaşlarımızın en eğlenceli aktivitelerinden biri olan çizgi filmler, bugün adını duyduğumuzda dahi gülümsememizi sağlıyor. 90’lı yıllarda çocuk olan kişilerin çok iyi bildiği çizgi film listemize birlikte göz atalım.

bugs bunny

Bugs Bunny

Ben (Bugs) Hardaway tarafından 1938 yılında ortaya çıkarılan Bugs Bunny, o dönemde Happy Rabbit adıyla anılıyordu. 1940 yılında Bugs Bunny olarak anılmaya başlandı. Kendine has havuç yeme tarzı ve bugün dahi kulaklarda çınlayan “naber cınım” repliğiyle unutulmazlar arasına giren Bugs Bunny, 90’lı yıllara damga vuran çizgi filmlerden biridir.

tweety

Tweety

Bob Clampett tarafından yaratılan bir çizgi karakter olan Tweety, ilk ortaya çıktığında yavru bir kuştu. İsmi ise Orson’du. Friz Freleng tarafından yeniden yaratıldıktan sonra Tweety ismini aldı. Çizgi film serisi boyunca Sylvester isimli kediden kaçan Tweety’nin maceraları, 7’den 70’e pek çok insanın dikkatini çekmeyi başardı.

ninja kaplumbağalar

Ninja Kaplumbağalar

Leonardo, Donatello, Michelangelo ve Raphael… Sizin favoriniz hangisiydi? İsimlerini Leonardo Da Vinci, Donatello, Michelangelo Buonarroti ve Raphael Sanzio’dan alan bu dört mutant kamplumbağa, pizzaya olan düşkünlükleri ile nam salmıştır. Usta Splinter ile birlikte çizgi filmin kötü karakteri Shredder’a karşı olan mücadele verirler.

scooby doo

Scooby Doo

“Scooby Doo, Where Are You” diye başlayan efsane müziği ile Scooby Doo sevenleri çocukluğuna götüren ünlü çizgi dizi, ilk olarak 1969 ve 1986 yılları arasında ABC isimli televizyon kanalında yayınlandı. Scooby Doo yanında yer alan Shaggy, Velma, Freddie ve Daphne ile birlikte her gün bir gizemi çözerken, bize de bu eğlenceli maceraya ortak olmak düşüyordu.

daffy duck

Daffy Duck

Bugs Bunny’nin en yakın arkadaşı ve kimi zamanda en büyük rakibi olmasıyla bilinen Daffy Duck karekteri ilk olarak 1937 yılında ortaya çıkarıldı. Bencil bir karakter olan Daffy Duck, hırslı yapısı nedeniyle sürekli olarak kazanmak istiyordu. Ancak çizgi filmde, “iyiler kazanır” mesajı verilerek, Daafy Duck’ın yanlışları gözler önüne seriliyordu.

voltran

Voltran

Tam adı Voltran: Evrenin Koruyucusu olan bu çizgi dizide, dev robotların hikayesi anlatılıyordu. Çizgi film 5 ana karakterin yaşadığı maceralar etrafında şekilleniyordu. Pek çok kişinin bildiği “Voltran oluşturmak” cümlesi, çizgi filmde yer alan robotların bir araya gelerek Voltran oluşturmaları nedeniyle ortaya çıktı.

müfettiş gadget

Müfettiş Gadget

90’lı yıllarda çocukluğunu yaşamış pek çok kişinin favori çizgi filmlerinden biri olmayı başaran Müfettiş Gadget; dikkatsiz tavırları ve sakarlıkları ile bilinen Müfettiş Gadget’ın maceralarını konu ediniyor. Vücudundan çıkar çeşitli aletler ile suçluları kolaylıkla yakalayan Gadget, suç dehası Dr. Pençe’ye karşı mücadele verir.

değerli

Değerli

Gülüşüyle hafızalara kazınan Değerli isimli bir köpeğin, sahibi olan yaşlı bir teyzeye fark ettirmeden yaptıklarını anlatan bu çizgi film, bugün dahi izlendiğinde izleyicilerine gülme garantisi veriyor.

casper

Casper

“Dost Canlısı Hayalet” ve “Sevimli Hayalet” olarak tanınan Casper’dan, günümüzde de pek çok kişinin açıp izlediği çizgi filmlerden biridir. Çevresinde yer alan tüm canlılar hayalet olduğu için Casper’dan korkmaktadır. Bu duruma çok üzülen Casper, insanlara yardım ederek ondan korkmalarını engellemeye çalışmaktadır.

jetgiller

Jetgiller

Yayınlandığı dönemde büyük ses getiren ve çok sevilen bir çizgi film olan Jetgiller, aslında Amerika kültürünü uzaya taşıyan bir aile sitcomudur. Karakterler her ne kadar sıradan insanlar olsa da Jetgiller, konuları işleyişindeki farklı bakış açısı ile büyük yankı uyandırmıştır.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Gelmiş geçmiş en iyi animasyon filmleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.