Doğan Kalafat kimdir? Doğan Kalafat neden öldü?

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat vefat etti. Kalafat'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Prof. Dr. Doğan Kalafat kimdir, nereli? Doğan Kalafat kimdir kaç yaşında öldü? Prof. Dr. Doğan Kalafat'ın detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 11:43
Kaynak: HABER MERKEZİ
Doğan Kalafat kimdir? Doğan Kalafat neden öldü?

Doğan Kalafat ile ilgili merak edilenler gündemde. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat'ın kim olduğu ve nereli olduğu sorularıyla birlikte yaşamını yitirdiği yaş detayları merak konusu oldu. Peki, Doğan Kalafat kimdir kaç yaşında öldü?

DOĞAN KALAFAT KİMDİR?

Doğan Kalafat, 26 Mayıs 1977 tarihinde Van'ın Erciş ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Yer Bilimleri Fakültesi Jeoloji bölümünden 1991 yılında mezun oldu.

Doç. Dr. Kalafat, 1984 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Sismoloji Laboratuvarı'nda jeofizikçi olarak kariyerine başladı ve 2004 yılına kadar bu laboratuvarda şef olarak görev aldı.

DOĞAN KALAFAT kimdir

Yüksek lisans eğitimini 1988-1990 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İdaresi Enstitüsü Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Anabilim Dalı'nda tamamladı. Doktorasını ise 1990-1995 yılları arasında yine aynı enstitüde Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Anabilim Dalı'nda gerçekleştirdi.

Daha sonra Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürlüğü'ne atanan Kalafat, bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü. 2015 yılında KRDAE Bölgesel Deprem Tsunami İzleme Merkezi (BDTİM) müdürlüğüne getirilen Doç. Dr. Kalafat, bu görevini Haziran 2024'e kadar başarıyla sürdürdü.

DOĞAN KALAFAT kimdir

DOĞAN KALAFAT NEDEN ÖLDÜ?

Türkiye'de deprem araştırmalarına önemli katkılar sağlamış olan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi eski müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat vefat etti.

Doç. Dr. Doğan Kalafat'ın cenazesi, 12 Temmuz 2024 Cuma günü saat 10:30'da Kandilli Kampüsü'nde bulunan Fatin Gökmen Konferans Salonu'nda düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Öğle namazının ardından İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.