Dünyaca ünlü rap şarkıcısı Eminem kimdir?

Dünyaca ünlü rap şarkıcısı Eminem, kızı Hailie'nin yeni evliliğine özel olarak büyük bir sürpriz yaptı. Eminem, Hailie'ye düğün hediyesi olarak 8,6 milyon sterlinlik bir malikane hediye etti. Dünyaca ünlü rap şarkıcısı Eminem kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 12:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dünyaca ünlü rap şarkıcısı Eminem kimdir?

54 yaşındaki ünlü rapçi Eminem, kızı Hailie Jade Scott’a düğün hediyesi olarak 8,6 milyon sterlinlik muazzam bir malikane sundu. Eminem’in bu lüks hediye, Hailie'nin yeni hayatına büyük bir başlangıç yapması için dikkat çekici bir jest olarak değerlendiriliyor. Malikane, Hailie'nin düğününden sonra rahat ve konforlu bir yaşam sürmesini sağlamak amacıyla seçildi. Eminem'in bu özel hediye ile kızına olan sevgisini ve desteğini bir kez daha ortaya koyduğu belirtiliyor. Peki, Eminem kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

Eminem kimdir?

17 Ekim 1972'de doğan Eminem Amerikalı bir rapçidir. Orta Amerika'da hip hop'un popülerleşmesiyle tanınan Eminem, genellikle tüm zamanların en büyük rapçilerinden biri olarak kabul edilir. Küresel başarısı ve beğenilen eserleri, beyaz rapçilerin popüler müzikte kabul edilmesinin önündeki ırksal engelleri yıktığı kabul edilmektedir.

Eminem'in müzik kariyeri, 1996 yılında bağımsız plak şirketi Web Entertainment tarafından çıkarılan ilk stüdyo albümü Infinite ile başladı. 1999 yılında çıkardığı The Slim Shady LP, Eminem'in şöhrete ulaşmasını sağladı ve bu albümle En İyi Rap Albümü dalında Grammy Ödülü kazandı. Bir sonraki albümü The Marshall Mathers LP, en hızlı satan rap albümü olarak tarihe geçti ve bu albümle kendi plak şirketi Shady Records'u kurarak hip hop grubu D12'yi hayata geçirdi.

Eminem'in The Marshall Mathers LP ve üçüncü albümü The Eminem Show ile elde ettiği başarılar, ona birçok Grammy ödülü kazandırdı. Ayrıca, 8 Mile filmindeki "Lose Yourself" şarkısı En İyi Özgün Şarkı dalında Akademi Ödülü'nü kazandı. 2004’te çıkan Encore albümünden sonra bir duraksama dönemine giren Eminem, 2009'da Relapse ve 2010'da Recovery albümleri ile geri döndü. Recovery, ABD'de bir numara olan arka arkaya altıncı albüm oldu ve birçok ülkede başarılı oldu.

Eminem'in sekizinci albümü The Marshall Mathers LP 2, Kasım 2013'te piyasaya çıktı. Ardından 2017'de Revival ve 2018'de Kamikaze albümlerini çıkardı. 2020 yılında Music To Be Murdered By albümü ile müzik piyasasına yeniden döndü. Nielsen SoundScan verilerine göre, Eminem 2000'li yılların en çok satan sanatçısıdır ve 100 milyonun üzerinde albüm satışı gerçekleştirmiştir.

Rolling Stone dergisi, Eminem’i Tüm Zamanların En Büyük 100 Sanatçısı listesinde 82. sırada yer aldı. Vibe dergisi, 2008 yılında Eminem’i gelmiş geçmiş en iyi rapçi olarak ilan etti. Eminem'in, D12 ile birlikte çıkardığı albümler dahil olmak üzere toplamda 10 albümü (8 solo, 2 D12 ile) Billboard Top 200 listesinde 1 numaraya yükseldi. Ayrıca dünya genelinde 13 teklisi liste başı oldu. Aralık 2009’da Billboard dergisi tarafından son on yılın sanatçısı ilan edildi. The Eminem Show, The Marshall Mathers LP ve Encore albümleri, Billboard tarafından sırasıyla son on yılın en çok satan 3., 7. ve 40. albümleri olarak listelendi. Eminem, Birleşik Krallık'ta da 12.5 milyon albüm sattı.

Eminem kaç yaşında?

17 Ekim 1972'de dünyaya gelen Eminem, 52 yaşındadır

Eminem nereli?

52 yaşındaki profesyonel rap sanatçısı Amerikalıdır

Eminem evli mi?

Eminem, rap müzik kariyerinin yanı sıra aile hayatıyla da sıklıkla gündeme gelmiştir. Eminem’in ilk eşi Kimberley Anne Scott’tır. Çift, lisede tanışmış ve ilişkileri 1989 yılında başlamıştır. İlk evliliklerini 1999 yılında gerçekleştirmişlerdir. Ancak, bu ilk evlilikleri 2001 yılında sona ermiştir. 2000 yılında Kimberley Anne Scott, intihar teşebbüsünde bulunmuş ve Eminem’e karşı "Kim" adlı şarkısındaki kendisini karalayan sözlerden dolayı dava açmıştır.

Eminem ve Kimberley Anne Scott, 2006 yılında tekrar evlenmiş, ancak bu evlilik sadece üç ay sürmüştür. Kısa süre sonra çift, yeniden boşanmış ve Hailie Jade Scott’un velayetini paylaşmayı kabul etmişlerdir. Bu süreç, Eminem’in özel yaşamında yaşadığı zorlukları ve medyanın ilgisini çekmiş bir dönem olarak kaydedilmiştir.

Eminem'in kızı Hailie Jade Scott kimdir?

Dünyanın en ünlü rapçilerinden biri olan Eminem'in kızı Hailie Jade Scott, nişanlısı Evan McClintock ile dünyaevine girdiğini duyurdu. 28 yaşındaki Hailie Jade Scott, geçtiğimiz ay babası Eminem'in yeni bir albüm müjdesi vermesiyle dikkat çekerken, kendisi de mutluluğunu paylaştı. Hailie, uzun zamandır birlikte olduğu nişanlısı Evan McClintock ile hayatını birleştirdi ve bu özel anı takipçileriyle paylaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.