Ediz Hun kimdir? Ediz Hun kanser mi?

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Ediz Hun hakkında kanserle mücadele ettiği söylentileri ortaya atılmıştı. Ediz Hun, bu iddialara sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Peki, Ediz Hun kimdir? Ediz Hun kanser mi?

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 10:25
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ediz Hun kimdir? Ediz Hun kanser mi?

Yeşilçam'ın ünlü aktörü Ediz Hun'un kanser olduğuna dair iddialar üzerine, sanatçı konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Peki, Ediz Hun kimdir? Ediz Hun kanser mi?

EDİZ HUN KANSER Mİ?

Yeşilçam’ın ünlü aktörü Ediz Hun, sosyal medyada yayılan "kanser oldu" iddialarını reddetti. Türkiye Gazetesi'ne konuşan Hun, sağlık durumunun iyi olduğunu ve Kadıköy’de bir hastanede yapılan rutin kontrollerin sonuçlarının olumlu çıktığını belirtti. Hun, "Dışarıya gerçekle alakası olmayan bilgiler sızdırılmış. Çok şükür sağlığım yerinde. Sevenlerim merak etmesin" dedi.

Ayrıca, doğa ve iklim değişikliği konularında konferanslar vermeye devam edeceğini ve geçmişte Selma Güneri ile sahne aldığı bir tiyatro oyunu gibi yeni projelere açık olduğunu ifade etti.

Ediz Hun kimdir

EDİZ HUN KİMDİR?

Ediz Hun, 22 Kasım 1940 tarihinde İstanbul'da doğmuş bir Türk aktör ve eski milletvekilidir. Çerkes bir baba ve Rumeli kökenli bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

İstanbul'daki Avusturya Lisesi'nden mezun olduktan sonra Almanya'da üniversite eğitimi almıştır. 1963 yılında Ses dergisinin düzenlediği yarışmayla sinemaya adım atmış ve ilk filmi "Genç Kızlar" olmuştur. 1970'li yıllarda erotik filmlerin popülerleşmesiyle sinemayı bırakmış ve Norveç'e giderek Oslo ve Trondheim Üniversitelerinde Biyoloji ve Çevre Bilimleri alanında eğitim alarak dereceyle mezun olmuştur.

1991-1993 yılları arasında Çevre Bakanlığı Müşaviri ve İstanbul Çevre İl Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 1999 yılında Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak seçilmiş ve 2002 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür. Marmara Üniversitesi'nden sonra Okan Üniversitesi'nde Ekoloji Bilimleri alanında öğretim üyeliği yapmaktadır.

3 Ocak 1973'te Türk Hava Yolları'nın hostesi Berna Hun ile evlenmiş ve bu evlilikten Bengü ve Burak adında iki çocuk sahibi olmuştur. Ayrıca Almanca ve İngilizce dillerinde yetkinliği bulunmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.