Erzincan’da hangi dağlar var? Erzincan’ın en yüksek dağı hangisi?

Erzincan, doğu Anadolu bölgesinin en gözde illerinden biridir. Yemekleri, doğası, manzarası ve köklü tarihi ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar. Bu ile gelen turistler sıklıkla Elâzığ’ın dağlarını araştırmaya başladılar. Peki Erzincan’da hangi dağlar var? Erzincan’ın en yüksek dağı hangisi? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 15:55
Kaynak: HABER MERKEZİ
Erzincan’da hangi dağlar var? Erzincan’ın en yüksek dağı hangisi?

Hem yerli hem yabancı turistlerin severek ziyaret ettiği Erzincan şehrinin dağları son zamanlarda merak konusu olmuştur. Bu kente gelen turistler arama motorlarında “Erzincan’da hangi dağlar var? Erzincan’ın en yüksek dağı hangisi?” sorularını aratmaya başladılar. Biz de sizler için merak ettiğiniz her şeyi ve daha fazlasını araştırdık. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Erzincan’da hangi dağlar var?

Çimen Dağı

Çimen Dağı

Çimen Dağları, Erzincan şehir merkezinin kuzeybatısında yer alan ve Doğu Karadeniz Dağları'nın ikinci sırasında bulunan önemli bir doğal oluşumdur. Dağ, Akdağ üzerinde 2710 metre yüksekliğe sahiptir. Çimen Dağları, doruklarından itibaren Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi arasında su bölümü çizgisini oluşturur ve Fırat Nehri (Karasu Nehri) ile Kelkit Çayı'nın havzalarını ayırır. Dağ, genellikle Kelkit Çayı'nın güneyinde kuzeybatıdan güneydoğuya doğru uzanır. Kelkit Vadisi'ne bakan yamaçları, dereler tarafından derin vadilerle yarılmış olup, yüksek kesimlerinde aşınım düzlükleri de görülür. Dağın 1500 metre üzerindeki yüksekliklerinde, meşe, ardıç ve kızılçam gibi bitki türlerinin kümeler halinde bulunduğu doğal ormanlar görülmektedir.

Ergan Dağı

Ergan Dağı

Ergan Dağı, Erzincan ili sınırlarında Munzur Dağları'nın kuzey kolu olan dağdır. Yüksekliği 3.256 m olan dağ Erzincan merkeze 30 km uzaklıktadır.  Dağın güney eteklerinde Yaylabaşı mahallesi yer alır.

Esence Dağı

Esence Dağı

Esence Dağı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzincan Ovası'nın kuzeydoğusunda yer alan önemli bir dağ olarak bilinir. Dağ, kuzeybatıdan güneydoğuya uzanan doğrultusuyla dikkat çeker ve en yüksek noktası 3.549 metrelik Keşiş Tepesi ile tanınır. Keşiş Tepesi aynı zamanda Erzincan ilinin en yüksek noktası konumundadır. Esence Dağları, tektonik bir çukurlukta konumlanmış olup Erzincan şehrini kuzeyden kuşatırken, güneyinde Munzur Dağları uzanmaktadır. Dağlar üzerinde bulunan Aygır Gölü, dinlenme ve piknik alanı olarak ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

otlukbeli dağı

Otlukbeli Dağı

Otlukbeli Dağı, Erzincan'ın kuzeydoğusunda, bazı yüksek zirveleri 1.500 m'yi aşan dağ. Otlukbeli Savaşı, bu çevrede yapılmıştır.

Erzincan’ın en yüksek dağı hangisi?

Esence (Keşiş) dağları, ilin en yüksek noktasını (3.549 m.) oluşturmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.