TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Fred kimdir? Fred aslen nereli?

Fenerbahçeli profesyonel futbolcu Fred'in yaşamı merak konusu oldu. Biz de sizin için kendisi hakkında merak edilen tüm detayları derledik. Peki Fred kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 14:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Fred kimdir?  Fred aslen nereli?

Fenerbahçe'nin Brezilyalı profesyonel futbolcusu Fred'in hayatına dair bilgiler merak konusu oldu. Fred'in futbol kariyerinden birçok bilinmeyen yönlerine kadar hayatına dair tüm detayları sizler için derledik. Peki Fred kimdir? İşte detaylar...

Fred kimdir?

Frederico Rodrigues de Paula Santos (d. 5 Mart 1993), ya da yaygın adıyla Fred, orta saha oyuncusu olarak görev yapan Brezilyalı profesyonel bir futbolcudur. Şu anda Süper Lig takımı Fenerbahçe'de forma giymekte ve Brezilya milli takımında yer almaktadır.

Futbol kariyerine Brezilya kulübü Internacional'da başlayan Fred, burada iki kez Campeonato Gaúcho şampiyonluğu yaşadı. Haziran 2013'te Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk kulübüyle sözleşme imzaladı ve burada üç Ukrayna Premier Ligi şampiyonluğu kazandı. 2018'de İngiltere'nin Manchester United kulübüne transfer olan Fred, burada 2023 yılında EFL Kupası zaferi yaşadı.

fred

Fred, uluslararası arenadaki kariyerine 20 yaş altı ve 23 yaş altı Brezilya milli takımlarında forma giyerek başladı. Üst düzey uluslararası çıkışını Kasım 2014'te gerçekleştirdi. 2015 Copa América'da Brezilya'nın Şili'deki kadrosunda yer aldı. Ayrıca, 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupaları ile 2021 Copa América final kadrolarında da Brezilya milli takımı formasını giydi.

Fenerbahçe dönemi

Fred'in Manchester United'dan ayrılacağıyla ilgili medyada birçok spekülasyon yapıldı. Ancak, Fenerbahçe, 12 Ağustos 2023 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na Fred'le anlaşma sağlandığını duyurdu. 9.743.000 € karşılığında transfer olan Fred, Fenerbahçe'de 35 numaralı formayı tercih etti. İlk maçına Samsunspor karşısında çıkan Fred, maçtaki performansıyla beğeni topladı ve bir gol atmıştı, ancak VAR incelemesi sonucu golü iptal edildi.

fred

Milli Takım kariyeri

Fred, 2013 Güney Amerika Gençler Futbol Şampiyonası'nda Brezilya 20 yaş altı takımı için üç kez forma giydi. Kasım 2015'te Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı oynanan iki maçta ise 23 yaş altı takımıyla sahaya çıktı.

Brezilya milli takımındaki ilk maçına 12 Kasım 2014'te İstanbul'da oynanan Türkiye karşılaşmasında yedek oyuncu olarak çıktı. Luiz Gustavo'nun sakatlığı nedeniyle Fred, Brezilya'nın 2015 Copa América kadrosuna dahil edildi ve takımı çeyrek finale taşıdı.

Başlangıçta 2016 Olimpiyat Oyunları için seçilen Fred, Shakhtar Donetsk tarafından serbest bırakılmadığı için kadroda yer alamadı. Ancak, Mayıs 2018'de Rusya'daki FIFA Dünya Kupası için Brezilya'nın 23 kişilik son kadrosuna seçildi, ancak turnuvada oynama fırsatı bulamadı.

Haziran 2021'de Brezilya'nın kendi ülkesinde düzenlenen 2021 Copa América kadrosuna dahil edildi. Fred, 7 Kasım 2022'de de 2022 FIFA Dünya Kupası için Brezilya'nın kadrosuna seçildi.

Fred’in oyun stili

Fred, savunmadaki etkinliği ve oyun kurma becerisiyle tanınmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.