Fırın nasıl silinir?

Fırınınız çok mu kirlendi? Fırınınızın güçlü yağlardan nasıl arınacağını mı düşünüyorsunuz? O zaman doğru adrestesiniz. Haberimizde sizler için Fırın nasıl silinir? sorusuna yanıt verdik. İşte gelin fırın ve ocak temizliğine birlikte bakalım…

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 18:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
Fırın nasıl silinir?

Her bireyin eli ayağı olan fırında istediğiniz lezzeti pişirebilirsiniz. Pastadan pizzaya, tavuktan patatese her çeşit yemek pişirebilmeniz mümkün. Fakat bunları yaptıktan sonra fırını temizlemeniz gerekir. Aksi takdirde bütün kokular birbrine karıştıktan sonra yemeklerinizde ya da ikramlıklarınızda istediğiniz tadı alamayabilirsiniz. Peki fırın nasıl silinir? İşte en pratik fırın ve ocak temizliğinin detayları haberimizin devamında...

Fırın nasıl silinir?

Ne pişiriyorsanız pişirin her pişmenin ardından fırını temizlemeniz gerekir. Fakat bazen günün yorgunluğundan bunu yapmak çok zor gelebilir. Fırınınız beklediğinizden çok yağlanabilir ve çıkması zor lekelerle karşılaşabilirsiniz. Fırın temizliği için birçok seçenek mevcut. İşte pratik fırın temizliği:

  • Fırını silme işleminden önce içi ısınana kadar çalıştırınız. Fırın ısındığı takdirde donmuş zorlu yağların çıkması daha da kolay olacaktır. Fakat burda dikkat etmeniz gereken bir nokta var: Elinizin yanmaması. Fırının içi ne çok sıcak ne de çok soğuk olsun.
  • Daha sonra fırın temizliğinde kullanılan deterjanlardan yüzeyin tamamını kaplayacak şekilde sıkabilirsiniz. Bu işlemin ardından 5 dakika kadar bekleyiniz.
  • Tel veya bulaşık süngerinin sert yüzeyi ile lekeleri ovalayın.
  • Bir ıslak bez yardımı ile detarjanlı alanları temizleyin.
  • Daha sonra nemli bez ile silme işlemine devam edin.
  • Son olarak iyice kurulayın.

Limon ile de bu temizliği gerçekleştirmek mümkün. Nasıl mı? Gelin bakalım:

Karbonat ve limonu bir kapta birleştirelim. Bez yardımı ile fırın yüzeyine sürelim yaklaşık 30 dakika kadar bekleyelim. Beklemenin ardından nemli bir bez yardımı ile karbonatlı limonlu bölgeleri iyice silelim. Fırınınız mis gibi.

Fırın camını ise sirkeli su ile silebilirsiniz. Eşit miktarda sirke ile suyu bir kaba alalım üzerine karbonat ekleyelim. Sünger yardımı ile oluşturulan karışımı fırın camına sürelim. Yine nemli bir bez yardımı ile iyice sileli. Böylelikle fırınınızın camı kahverengi leklerden arınmış olacak.

Fırın temizliğinin püf noktaları

  • Fırınınızı önceden ısıtın.
  • Fırın ızgalarını çıkartıp ıslatın.
  • Limon, karbonat, sşrke ve sabun gibi doğal yollarla temizliğinizi yapabilirsiniz.
  • Limon fırınınızın güzel kokmasını sağlar.
  • Her kullanımdan sonra temizlemeye dikkat edin.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.