Galler Prensesi Kate Middleton kimdir? Kate Middleton'ın hastalığı nedir?

Galler Prensesi Kate Middleton'ın hayatına dair merak edilenler magazin gündeminde yer almaya devam ediyor. Biz de sizin için Kate Middleton hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Detaylar haberde...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 10:15
Kaynak: HABER MERKEZİ
Galler Prensesi Kate Middleton kimdir? Kate Middleton'ın hastalığı nedir?

Galler Prensesi Kate Middleton'ın hayatı gündemde yer almaya devam ediyor. Kate Middleton'ı merak edenler sık sık arama motorlarında kendisine ait bilgileri sorgulatıyor. Biz de sizin için Kate Middleton hakkında merak edilen tüm detayları araştırdık. Peki Kate Middleton kimdir ve hastalığı nedir? İşte Kate Middleton hakkında merak edilen bütün detaylar...

Kate Middleton kimdir?

Catherine Elizabeth Middleton olarak da bilinen Galler Prensesi Catherine (d. 9 Ocak 1982), Birleşik Krallık kraliyet ailesinin bir üyesidir. Eşi, Birleşik Krallık tahtının gelecekteki varisi olan Galler Prensi William'dır. Eğer eşi tahta çıkar ise, otomatik olarak konsort kraliçe unvanını alacaktır.

Reading'de doğan Catherine Middleton, Berkshire, Bucklebury'de büyüdü. Eğitimini St Andrew's School ve Marlborough College'da tamamladı. 2001 yılında, Sanat Tarihi alanında eğitim görmek üzere İskoçya'daki St Andrews Üniversitesi'ne gitti. Perakende ve pazarlama sektöründe çalıştı ve Kasım 2010'da Prens William ile nişanlanmadan önce hayır işleriyle uğraştı. 29 Nisan 2011'de Westminster Abbey'de düğünleri gerçekleşti. Çiftin çocukları olan Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis, Birleşik Krallık taht sıralamasında sırasıyla ikinci, üçüncü ve dördüncü sıradadır.

Evlilikleri boyunca, Düşes unvanıyla, Kraliçe II. Elizabeth'i desteklemek için çeşitli kraliyet görevlerini üstlenmiştir. Action for Children, SportsAid ve National Portrait Gallery gibi 20'den fazla yardım ve askeri kuruluşta aktif rol almıştır. Ayrıca, çocukların, bağımlılıkla mücadele ve sanatla ilgili konulara odaklanan hayır çalışmalarını Kraliyet Vakfı aracılığıyla desteklemektedir. Düşes, insanları zihinsel sağlık sorunları hakkında konuşmaya teşvik etmek amacıyla Nisan 2016'da Dük ve Prens Harry ile birlikte başlattığı zihinsel sağlık farkındalık kampanyası "Heads Together"ı tasarlamıştır. Medya, Catherine'in İngiliz ve Amerikan modasına olan etkisini genellikle "Kate Middleton etkisi" olarak tanımlamaktadır. Ayrıca, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Time dergisi tarafından Dünyanın En Etkili 100 Kişisinden biri olarak seçilmiştir. Kocası, 9 Eylül 2022'de babası Kral III. Charles tarafından Galler Prensi ilan edilince, o da Galler Prensesi unvanını almıştır.

2001 yılında, Middleton, St Andrews Üniversitesi'nde St Salvator's Hall'da öğrenci olarak bulunduğu dönemde Prens William ile tanıştı. Üniversitedeki bir hayır defilesinde 2002 yılında transparan dantel bir elbiseyle sahneye çıktığında, William'ın etkilendiği söylenmektedir. Çiftin 2003 yılında birlikte çıkmaya başladığı bildirilmiştir. İkinci yıllarında, Middleton, William ve diğer iki arkadaşıyla bir daire paylaşmıştır. 2003 ile 2005 yılları arasında ikisi de iki oda arkadaşıyla birlikte Strathtyrum malikanesindeki Balgove House'da yaşamışlardır.

Kate Middleton'ın hastalığı nedir?

Ocak 2024'te Catherine, açıklanmayan bir tıbbi sorun nedeniyle karın ameliyatı geçirdi. Ardından The London Clinic'te tedavi görmek üzere hastaneye yatırıldı ve bu durum, birkaç kamu etkinliğinin ertelenmesine yol açtı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.