Getir kimin? Getir kime satıldı?

Restoran yemekleri ve market ürünleri için hızlı teslimat hizmeti sağlayan Getir şirketine dair merak edilenleri sizler için derledik. Peki Getir kimin ve Getir kime satıldı? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 12:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Getir kimin? Getir kime satıldı?

Mobil uygulaması üzerinden restoran yemekleri ve market ürünleri için hızlı teslimat hizmeti sağlayan Getir’e dair bilgiler merak edildi ve arama motorlarında aratıldı. Peki Getir kimin ve Getir kime satıldı? İşte detaylar…

Getir kimin?

Getir, Türk girişimci Nazım Salur tarafından 9 Temmuz 2015'te kuruldu.

2019'un ikinci yarısında, Getir siparişlerini iki katına çıkararak Aralık ayında neredeyse 1,5 milyon siparişe ulaştı. Aynı yıl, şirket satışlardan 120 milyon dolar gelir elde etti.

Ocak 2021'de Getir, Londra'da hizmet vermeye başladı. Aynı yılın Mayıs ayında Amsterdam'da, Haziran ayında ise Berlin ve Paris'te operasyonlarına başladı. Temmuz 2021'de, şirket İspanya ve İtalya'da faaliyet gösteren hızlı market teslimatı uygulaması BLOK'u tamamen satın aldı. BLOK, artık Getir markası altında hizmet vermekte ve Lizbon'da da faaliyet göstermektedir.

getir

Getir, Anadolu Grubu'na ait araç paylaşım uygulaması MOOV'un %75 hissesini, Rekabet Kurumu'nun 23 Eylül 2021 tarihli onayıyla devraldı. Bu satın almanın ardından Getir, araç hizmetlerine başladı. 9 Aralık 2022'de ise Alman rakibi Gorillas'ı 1,2 milyar dolara satın aldı.

Getir, 27 Temmuz 2023'te yaptığı açıklamada, Portekiz, İspanya ve Fransa'dan çekildiğini belirtti. Şirket, yerel otoritelerin oluşturduğu karmaşık yasal ve düzenleyici ortamların başarısını önemli ölçüde engellediğini ifade etti.

Getir kime satıldı?

Getir'in Türkiye'deki online market ve yemek teslimat hizmetlerinde yönetim ve çoğunluk hissesi Mubadala Investment Company'ye devredildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.