Görevimiz Tehlike Ving Rhames kimdir? Ving Rhames kaç yaşında?

Göz alıcı sahneleri ve karakter derinliğiyle sinema dünyasında iz bırakan isimlerden biri olan Ving Rhames, Görevimiz Tehlike serisindeki etkileyici performansıyla sinemaseverlerin gönlünde taht kurdu. Peki, Ving Rhames kimdir? Ving Rhames kaç yaşında? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 15:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
Görevimiz Tehlike Ving Rhames kimdir? Ving Rhames kaç yaşında?

Görevimiz Tehlike serisinde CIA ajanı Luther Stickell karakterini canlandıran Rhames, bu rolüyle aksiyon sinemasının önemli yıldızlarından biri haline geldi. Oyunculuğuyla sadece aksiyon sahnelerinde değil, karakter derinliği gerektiren dramatik rollerde de başarısını kanıtladı. Ving Rhames'in kariyeri sadece sinema ile sınırlı değil. Televizyon dizilerinde de başarılı performanslar sergileyen Rhames, geniş bir hayran kitlesi tarafından takdir ediliyor. Peki, Ving Rhames kimdir? Ving Rhames kaç yaşında? Detaylar haberimizin devamında...

Ving Rhames kimdir?

Ving Rhames, 12 Mayıs 1959 tarihinde New York City'deki Harlem'de doğmuş ve burada büyümüştür. NBC gazetecisi Irving R. Levine'den esinlenerek adı "Irving" olarak verilmiştir.

Oyunculuğa olan ilgisi, New York'taki Sahne Sanatları Lisesi'nde başlamıştır. Lise eğitimini tamamladıktan sonra SUNY Purchase'da drama okumuş ve burada oyunculuk öğrencisi olan Stanley Tucci tarafından "Ving" lakabı verilmiştir. Daha sonra Juilliard School'un Drama Bölümü'ne geçiş yaparak, 1979-1983 yılları arasında eğitimini sürdürmüş ve 1983'te Güzel Sanatlar Lisans derecesi ile mezun olmuştur.

Ving Rhames, Hristiyan bir inanca sahiptir. 2018 yılı itibarıyla Santa Monica, California'da ikamet etmektedir. 2000 yılından beri Deborah Reed ile evlidir.

Ving Rhames filmleri

Rhames'in kariyeri, birçok unutulmaz filmdeki rolleriyle dikkat çekmektedir. 1994 yapımı "Pulp Fiction" ile büyük çıkış yapan oyuncu, aynı zamanda "Mission: Impossible" serisindeki Luther Stickell karakteriyle de tanınmaktadır. Çeşitli yapımlarda rol almasıyla bilinen Rhames'in filmografisi oldukça zengindir:

1986 yapımı "Native Son"

1994 yapımı "Pulp Fiction"

1996 yapımı "Mission: Impossible"

2001 yapımı "Baby Boy"

2004 yapımı "Dawn of the Dead"

2008 yapımı "Death Race 2"

2015 yapımı "Mission: Impossible – Rogue Nation"

2017 yapımı "Guardians of the Galaxy Vol. 2"

2018 yapımı "Mission: Impossible – Fallout"

Rhames, aynı zamanda seslendirme çalışmaları da yapmıştır. Özellikle Disney'in "Lilo & Stitch" ve devam filmlerinde Cobra Bubbles karakterini seslendirmiştir.

Kariyerindeki başarılarıyla tanınan Rhames, Hollywood'un sevilen ve saygı duyulan isimlerinden biri olarak yoluna devam etmektedir.

Ving Rhames kaç yaşında?

12 Mayıs 1959 tarihinde dünyaya gelen Ving Rhames, 65 yaşındadır.

Ving Rhames eşi Deborah Reed kimdir?

Deborah Reed (kızlık soyadı Brown), 7 Kasım 1963 tarihinde Detroit, Michigan'da doğan Amerikalı bir yazardır. John Glenn Lisesi'nden 1981 yılında Westland, Michigan'da mezun olmuştur. Oregon Eyalet Üniversitesi'nden 1997 yılında summa cum laude ile BA derecesi almıştır. Daha sonra yaratıcı yazarlık alanında MFA derecesini 2012 yılında Pacific Üniversitesi'nden almıştır.

Deborah Reed, kendi adıyla beş romanın ve Audrey Braun mahlasıyla iki gerilim romanının yazarıdır. Oregon'un Manzanita şehrinde yaşamaktadır ve burada yerel bir kitapçının sahibi ve yöneticisidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.