Güncel okul müdürü ve müdür yardımcısı maaşları

Temmuz zamları okul müdürleri ve yardımcılarının maaşlarına yansıdı. İşte güncel ücretler…

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 11:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Güncel okul müdürü ve müdür yardımcısı maaşları

Eğitim öğretimin temel noktası okullardaki personellerin yeni maaşları belli oldu. Yönetimin üst seviyesinde yer alan okul müdürleri ile müdür yardımcılarının kazançları ise pek çok kişi tarafından merak edilmekte. Ara zamların okul müdür ve yardımcılarının maaşlarına ne kadar yansıdığını sizin için derledik.

Okul müdürleri ne iş yapar?

Bulunduğu okulun yönetiminden sorumlu olan okul müdürleri, orada bulunan üst düzey yönetici pozisyonundadır. Bu nedenle kurumdaki en yetkili kişidir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlar olan okullarda görev yapan bu kişiler, bakanlığın belirlediği eğitim ve öğretim faaliyetlerinin doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışır. Güvenlik protokolleri ve acil müdahale gerektiren konularda başat rol oynarlar. Öğrencileri, öğretmenleri, okul personellerini denetleyerek okulun günlük işleyişinin sorumluluğunu alan okul müdürleri, velilerle de yakın temas halindedir. Okula dair önemli kararların verilmesin, düzenin sağlanması ve denetlenmesi sorumluluk alanlarıdır.

Okul müdür yardımcılarının görevleri

Okullarda müdürden sonra en yetkili kişi olan müdür yardımcıları, okula dair tüm yönetim işlerine destek vermektedir. Yazışmalar, güvenlik ve yönetim işlemleri, etkinlik düzenlemeleri, beslenme koşulları ve güvenliğe dair konularda aktif görev alırlar. Okul müdürü ile koordineli çalışan müdür yardımcıları, müdürün verdiği görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. Okulda müdür ya da müdür başyardımcısı bulunmadığında, okul müdür yardımcıları onların görevlerini devralmaktadır.

Okul müdürü ve yardımcılarının güncel maaşları

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı herhangi bir okula bağlı olarak çalışan müdürler ve müdür yardımcılarının aldıkları aylık maaş tutarları; mesleki deneyimlerine, çalışma sürelerine, okulun bulunduğu bölgeye ve okulun büyüklük oranına göre farklılık göstermektedir. Bir okul müdürü aylık ortalama 21 bin 740 TL kazanmaktadır. En düşük okul müdür maaşı 17 bin 400 TL, en yüksek okul müdür maaşı ise 40 bin TL olmaktadır. Okul müdür yardımcılarının ortalama aylık kazancı ise 18 bin 380 TL’dir. En düşük okul müdür yardımcısı maaşı 14 bin 700 TL iken, en yüksek okul müdür maaşı ise 29 bin 380 TL’dir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.