Güney Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ronald Lamola kimdir?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Afrika Dışişleri Bakanı Ronald Lamola ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Peki, Ronald Lamola kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 19:09
Kaynak: HABER MERKEZİ
Güney Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ronald Lamola kimdir?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ronald Lamola ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, görüşmede Bakan Fidan, Lamola’yı yeni görevine başlaması dolayısıyla tebrik etti. Peki, Ronald Lamola kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

Ronald Lamola kimdir?

Ronald Lamola, 21 Kasım 1983 tarihinde Güney Afrika'nın Transvaal Eyaleti'ne bağlı Bushbuckridge kasabasında doğdu. Eğitim hayatına genç yaşlarda aktif olarak katılan Lamola, 1996 yılında ANC Gençlik Birliği’ne katılarak siyasi kariyerinin temellerini attı. 2000 yılında Mchacka Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Venda Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldı ve burada Öğrenci Temsilci Konseyi'nin başkanı olarak öne çıktı.

Lamola’nın akademik kariyeri, Güney Afrika Üniversitesi'nden pratik hukuk eğitimi, şirket hukuku ve bankacılık hukuku gibi alanlarda aldığı çeşitli lisansüstü sertifikalarla devam etti. Pretoria Üniversitesi’nden şirket hukuku alanında LLM derecesi ile mezun olan Lamola, telekomünikasyon politikası ve düzenlemesi alanında da önemli bir sertifika kazanmış bir akademik geçmişe sahiptir.

Kariyerine avukat olarak başlayan Lamola, 2009 yılında Govan Mbeki Yerel Belediyesi’nde yönetici olarak görev aldı ve ardından Mpumalanga Kültür, Spor ve Rekreasyon MEC Ofisi’nde Müdür olarak çalıştı. 2011'de Mpumalanga Başbakanı David Mabuza’nın geçici sözcüsü olarak da görev yaptı.

Lamola’nın Afrika Ulusal Kongresi (ANC) içindeki yükselişi, 2012’de ANC Gençlik Birliği Başkan Yardımcılığı ve 2017'de ANC Başkanı Cyril Ramaphosa’nın desteklenmesiyle başladı. ANC’nin Ulusal Yürütme Komitesi ve Ulusal Çalışma Komitesi’nde önemli roller üstlenen Lamola, 2019 seçimlerinin ardından Adalet ve Ceza İnfaz Hizmetleri Bakanı olarak atanarak ulusal politikada etkili bir rol üstlendi.

Eylül 2023’te, ANC’nin Ulusal Uyuşmazlık Çözüm Komitesi başkanlığına atanan Cyril Xaba’nın yerine Anayasa ve Hukuk İşleri Alt Komitesi başkanlığına getirilen Lamola, 3 Temmuz 2024’te Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı olarak yemin ederek yeni bir döneme adım attı.

Ronald Lamola kaç yaşında?

21 Kasım 1983 yılında dünyaya gelen Ronald Lamola,41 yaşındadır.

Ronald Lamola nereli?

41 yaşındaki Ronald Lamola, Güney Afrikalıdır.

Ronald Lamola evli mi?

8 Mart 2013'te Mpumalanga'daki Cunning Moor'da Bawinile Winnie Msiza ile evlenen Lamola, hem kişisel hem de profesyonel hayatında etkili bir figür olarak Güney Afrika siyasetine katkıda bulunmaya devam etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.