Hac kayıtları yenileme nasıl yapılır? Hac kayıt yenileme 2025

Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 yılı Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün başladı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 14:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hac kayıtları yenileme nasıl yapılır? Hac kayıt yenileme 2025

2025 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşlar için önemli bir duyuru yapıldı. Daha önce hacca kayıt yaptırmamış olanlar, ilk defa müracaat etmek üzere 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden ön kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Hac ön kayıt ücreti ne kadar ve nereden ödenir?

Ön kayıt işlemi için belirlenen ücret 750 Türk Lirası olarak belirlenmiş olup, bu ücret anlaşmalı bankaların hac kurumsal tahsilat hesaplarına yatırılacak. Anlaşmalı bankalar arasında Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım yer almaktadır.

2024 yılı hac kurasına katılan vatandaşlar için önemli bir güncelleme yapıldı. 2024 yılında hac kurasına giren ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşların kayıtları, bu yıl Başkanlık tarafından otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu vatandaşlar, hac ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Engelli, hasta veya yaşlı olup günlük aktivitelerini kendi başına yapamayacak durumda olan vatandaşlar, daha önce hacca gitmemiş refakatçileri ile birlikte müracaat edebilecekler.

0-12 yaş arasındaki çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlar, belirlenen süre içinde çocuklarının ön kayıtlarını yapabilecek ve gruplarına ekleyebilecek. Bu yaş grubundaki çocuklar, ebeveynlerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.

Başvurular sırasında hacı adayının beyan ettiği bilgiler esas alınacak. Eş, anne-baba, kayınvalide-kayınbaba, kardeş, çocuk ve torun gibi akrabalık bağı bulunan kişiler, birbirleriyle bağlantı yapabilecek.

Grup birlikteliği 7 kişi ile sınırlı olduğu için, akrabalık bağı 7'den fazla olanlar, akrabalık ilişkilerini kanıtlayan belgelerle birlikte müracaat ederek grup oluşturabilecekler.

Akrabalık bağı bulunmayan vatandaşlar ise, talep etmeleri durumunda 7 kişiyi geçmemek kaydıyla grup halinde başvuru yapabilir ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilirler.

Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Sadece e-Devlet Üzerinden Yapılacak

Hac kayıtları yenileme nasıl yapılır?

2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi yalnızca e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Ön kayıtlar ve yenileme işlemleri için başvurular, 5 Ağustos – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

Detaylı bilgiye "2025 Yılı Hac Organizasyonu" hakkında Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan www.hac.gov.tr, Genel Müdürlüğün sosyal medya hesapları (@hacveumredib) ve il-ilçe müftülüklerinden ulaşılabilir.

Ayrıca, hac ön kayıt süreci ve kayıt yenileme hakkında bilgi ve destek almak için Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün çağrı merkezi olan 0 850 260 13 13 numarasından da yardım alınabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.