Harun Akaröz kimdir? Harun Akaröz ne zaman hasta oldu?

Safiye Soyman’ın MS hastalığıyla mücadele eden oğlu Harun Akaröz hayatını kaybetti. Peki, Harun Akaröz kimdir? Harun Akaröz ne zaman hasta oldu? Detaylar haberimizde..

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 15:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
Harun Akaröz kimdir? Harun Akaröz ne zaman hasta oldu?

Ünlü şarkıcı Safiye Soyman’ın acı günü. MA hastalığı ile mücadele eden Harun Akaröz hayatını kaybetti. Peki, Harun Akaröz kimdir? Harun Akaröz ne zaman hasta oldu? İşte detaylar...

harun

Harun Akaröz kimdir?

Türk Sanat Müziği'nin önemli isimlerinden Safiye Soyman’ın hayatı, hem başarılarla hem de travmalarla dolu. 1961 yılında Bolu'nun Akpınar Mahallesi'nde bir gecekonduda doğan Soyman, çocuk yaşta görücü usulüyle evlendiği Ziya Akaröz'le 15 yıl evli kaldı ve bu evlilikten Ümran adında bir kızı ve Harun adında bir oğlu oldu. 1985 yılında Ziya Akaröz ile boşanan Soyman, zorlu yılların ardından hem müzik kariyerinde hem de kişisel yaşamında önemli adımlar attı.

harun

Harun Akaröz ne zaman hasta oldu?

Safiye Soyman’ın hayatındaki en büyük acı, oğlu Harun Akaröz'ün yaklaşık 24 yıl önce Multiple Skleroz (MS) hastalığına yakalanmasıyla başladı. Hızla ilerleyen hastalık, Harun'u yatağa mahkum etti ve annesi Soyman, ona bir bebek gibi bakmak zorunda kaldı. Sanatçı, oğluna her zaman destek oldu ve ‘Harun’un geleceği garanti altında’ sözleriyle ona umut vermeye çalıştı.

Harun Akaröz hayatını kaybetti

Ancak, 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü, 47 yaşındaki Harun Akaröz'ün sağlığı daha da kötüleşti. Burdur'un Ağlasun ilçesinde, solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırılan Akaröz, burada yaşamını yitirdi. Yaklaşık üç yıldır MS hastalığının etkilerini hafifletmek amacıyla Yeşilbaşköy köyünde yaz aylarını geçiren Akaröz’ün ölümü, Bodrum'dan Burdur'a gitmekte olan annesi Safiye Soyman'ı derinden etkiledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.