İlker Aksum kimdir? İlker Aksum çocuğu var mı?

İlker Aksum’un adı sosyal medyada sıklıkla aratılan isimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki İlker Aksum kimdir, çocuğu var mı? İşte İlker Aksum’un özel hayatına dair bilgiler…

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 14:15
Kaynak: HABER MERKEZİ
İlker Aksum kimdir? İlker Aksum çocuğu var mı?

İlker Aksum, arama motorlarında ismi en çok aratılan kişiler arasında yer alıyor. Kullanıcılar ‘İlker Aksum kimdir’ diye aratırken, özel hayatını da merak ettiğinden ‘İlker Aksum çocuğu var mı’ gibi sorularla da özel hayatına ilişkin bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Sizler için bu soruların yanıtlarını derledik. İşte detaylar…

İLKER AKSUM KİMDİR?

İlker Aksum, 23 Mayıs 1971'de Isparta'da dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Nurten Aksum'dur ve ikiz kardeşleri İlkay ile Alpay bulunmaktadır. Babası Mehmet Bülent Aksum ise subay pilottur. İlker Aksum, eğitim hayatına Etimesgut Şeker İlkokulu'nda başlamış, ardından Mehmetçik Lisesi'nden mezun olmuştur. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girmiş ve 1993 sonunda bu okuldan mezun olmuştur.

1994 yazında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda kariyerine adım atan İlker Aksum, profesyonel oyunculuk hayatına Hamlet oyununda Ophelia rolüyle başladı. İki yıl boyunca 10'dan fazla oyunda rol aldıktan sonra, kadro açılmadığı için 1996'da İstanbul'a taşındı. Askerliğini Kars Sarıkamış'ta yaptıktan sonra, Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda kısa bir süre çalıştı ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nda bir yıl görev aldı. Okul arkadaşı Devin Özgür Çınar'ın önerisiyle Sır Dosyası dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı ve bu, Taylan Biraderler ile tanışmasını sağladı. Ardından, başrolünü bir şempanzenin üstlendiği Çarli dizisinde Afakan Dayı karakterine hayat verdi.

İlker Aksum, 2006'da ilk sinema filmi olan Küçük Kıyamet ile 28. Siyad Türk Sineması Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Televizyonda Birimiz İkimiz İçin adlı yarışma programının sunuculuğunu üstlendi.

ilker aksum

YABANCI DAMAT DİZİSİ İLE ÜNLENDİ

Çok sayıda tiyatro oyunu ve televizyon dizisinde rol alan Aksum, Bizim Büyük Çaresizliğimiz filminde ilk kez başrol deneyimi yaşadı. 1998 yılında Çarli dizisindeki Afakan rolüyle tanınmış, özellikle Yabancı Damat dizisindeki Ruşen karakteriyle geniş bir izleyici kitlesi edinmiştir.

Yabancı Damat dizisinde üç yıl Antepli bir baklavacı rolü oynayan Aksum, ardından Karayılan dizisinde Antep'i işgal eden Fransız komutanını canlandırdı.

Aksum, Engin Günaydın, Binnur Kaya, Timuçin Esen, Olgun Şimşek ve Taylanlar gibi isimlerle uzun yıllardır dosttur. 7 Ekim 2012'de düzenlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin sunuculuğunu İclal Aydın ile birlikte üstlendi.

İLKER AKSUM ÇOCUĞU VAR MI?

Oyuncu İlker Aksum iki evlilik yaptı. İlk eşi Belgin Erdoğan ile 2008 – 2012 yılları arasında evli kalırken, 2023 yılında Dilay Ekmekçioğlu ile evlendi. Aksum’un çocuğu yoktur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.