İncel ne demek? İncel kime denir? İncel kelimesinin anlamı

İncel ne demek sorusu son zamanlarda yaşanan olaylarla birlikte gündemde merak konusu oldu. Peki, incel ne demek, açılımı nedir?

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 12:15
Kaynak: HABER MERKEZİ
İncel ne demek? İncel kime denir? İncel kelimesinin anlamı

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetlerinin ardından, Semih Çelik'in telefonunda bulunan İncel detayı gündemde önemli bir yer edindi. Bu durumun ardından, sosyal medya üzerinde farklı platformlarda tehditkâr ifadelerle grup oluşturan incellerin suç örgütü benzeri davranışlar sergilediklerini ortaya koydu. Peki, incel ne demek?

İncel ne demek

İNCEL NE DEMEK?

İngilizce'deki "involuntary celibacy" (isteksiz bekârlık) ifadesinin kısaltması olan "incel", kadınlara ve bulundukları topluma karşı düşmanca tutum sergileyen, şiddeti destekleyen bireyleri tanımlamak için kullanılıyor.

İNCELLER KİMDİR?

İnceller, genellikle karşı cinse yönelik nefret dolu söylemleri, radikal düşünceleri ve şiddet eğilimleriyle tanınıyor. Sosyal medya platformlarında, karşı cinsin hedef alınarak aşağılanması veya küçük düşürülmesi gibi davranışlar sergiliyorlar. İncel terörü veya incel şiddeti olarak adlandırılan bu durum, giderek artan bir tehlike arz ediyor.

İncel ne demek

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Tüm Türkiye'yi derinden etkileyen korkunç cinayetin ardından, bir grup gencin sosyal medyada Semih Çelik'e yönelik destekleyici ve övgü dolu paylaşımları tehlikenin altını bir kez daha çizdi.

DarkWeb, Discord, Reddit gibi platformlarda incel grubunun bu vahşi cinayeti destekleyici yorumlar yapması üzerine Emniyet Müdürlüğü, ülke genelinde kapsamlı bir izleme süreci başlattı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.