Isparta Valisi olarak Abdullah Erin atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan “Valiler Kararnamesi” ile Abdullah Erin Isparta Valisi olarak atandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:45
Kaynak: HABER MERKEZİ
Isparta Valisi olarak Abdullah Erin atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi’ne göre 16 ilin valisinin değiştiği duyuruldu. Valisi değişen illerden biri de Isparta oldu. Isparta Valiliği’ne Mülkiye Başmüfettişi Abdullah Erin getirilirken, mevcut Isparta Valisi Aydın Baruş, Gümüşhane Valiliği görevine atandı. Ispartalı vatandaşlar, yeni atanan Isparta Valisi Abdullah Erin hakkında arama motorlarında araştırmalar yapıyor. Isparta Valiliği’ne atanan Abdullah Erin kimdir? İşte detaylar…

ABDULLAH ERİN KİMDİR?

Valiler Kararnamesi kapsamında Isparta Valiliği görevine atanan Mülkiye Başmüfettişi Abdullah Erin’e dair detaylar kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Yeni Isparta Valisi Abdullah Erin kimdir?

Abdullah Erin, 1969 yılında Mardin’de dünyaya geldi. 1986 yılında Midyat Lisesi’ni bitirmesinin ardından 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni derece ile bitirme başarısı gösterdi.

1992 yılında Kaymakamlık sınavını kazanan Erin, Kaymakam adaylığı sürecinde bir yıl İngiltere’de dil eğitimi aldı ve bu süreci dönem ikincisi olarak tamamladı. Mülki İdare Amirliği mesleği sırasında, birçok il ve ilçede kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerini yerine getirdi.

2001 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere Nottingham Üniversitesi’ne Yüksek Lisans yapmak üzere gönderildi. Sosyoloji ve Sosyal Politika Fakültesi’nde aldığı eğitimini ‘Üstün Başarı’ derecesi ile tamamladı ve kaymakamlık görevine geri döndü. 2005 yılı itibariyle 4 yıl Mülkiye Başmüfettişi olarak çalıştı.

2009’da Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Kurucu Genel Sekreteri olarak görev aldı ve bu süreçte Mardin başta olmak üzere bölge illerde önemli projeleri hayata geçirdi.

2013-2016 yılları arasında İçişleri Bakan Danışmanlığı görevini üstlenen Abdullah Erin, 2016-2017 yıllarında Adıyaman Valisi ve 2017-2022 yılları arasında Şanlıurfa Valisi olarak görev aldı. Valilik görevi boyunca toplumun her kesimiyle derin bağlar kurması sayesinde bölge halkı tarafından çok sevilen bir isim oldu.

Meslek hayatı süresince ABD, İngiltere, İsveç, Danimarka, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suriye ve Irak gibi çok sayıda ülkedeki çeşitli üniversite ve STK’ların Sosyal ve ekonomik politikalar, kamu yönetiminin yeniden yapılanması, insan hakları, kalkınma, yoksulluk, planlama gibi alanlarda düzenlemiş oldukları özel kurs ve seminerlere katılım sağladı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan 18.09.2024 tarih ve 2024/321 sayılı karar doğrultusunda, “Valiler Kararnamesi” kapsamında Isparta Valiliği görevine atandı.

Erin, iyi derecede Kürtçe, Arapça ve İngilizce biliyor olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.

abdullah erin

VALİ ERİN’DEN İLK MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 18.09.2024 tarihinde yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre Isparta Valiliği görevine atanan Mülkiye Başmüfettişi Abdullah Erin, Isparta Valisi olarak ilk mesajını paylaştı. Isparta Valisi Erin, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Isparta ilimize Vali olarak atanmış bulunmaktayım. Bu kıymetli göreve şahsımı layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve güvenlerini bizden esirgemeyen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya saygı, minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.

Aziz Milletimize ve Yüce Devletimize sadakatle hizmet etmek için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışacağımı bir kez daha ifade ediyor, bu vesileyle, hizmet etmekten büyük onur duyacağım tüm

Ispartalı hemşerilerime en kalbi selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.