İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant kimdir, aslen nereli?

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye saldırılarıyla ilgili açıklmalarıyla gündeme gelen İsrail Savunam Yoav Galant kimdir? Yoav Galant aslen nereli? İşte detaylar..

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 11:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant kimdir, aslen nereli?

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ve bu süreçteki açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant kimdir? Yoav Galant aslen nereli, kökenleri ve kariyerindeki önemli detaylar nelerdir? İşte merak edilen tüm bilgiler...

galant

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant kimdir?

Yoav Galant, 8 Kasım 1958 tarihinde İsrail’in Yafa şehrinde doğmuş bir İsrailli siyasetçi ve askerdir. Polonyalı Yahudi göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Galant, çocukluğunda İsrail’in bağımsızlık mücadelesine katılmış bir aileye sahiptir. Annesi Fruma, Holokost'tan sağ kurtulmuş ve babası Michael, II. Dünya Savaşı sırasında Nazilere karşı savaşmış bir partizandır. Gençliğinde Givatayim'e taşınan Galant, Hayfa Üniversitesi'nde İşletme ve Finans Yönetimi alanında lisans eğitimi almıştır.

Askeri kariyerine 1977 yılında Şayetet 13’te deniz komandosu olarak başlamış, ardından 1980'lerde Alaska’da odunculuk yapmış ve sonrasında İsrail Donanması'na geri dönmüştür. 1992'de Şayetet 13’ün komutanı olarak atanmış, 1993’te Kara Kuvvetleri'ne geçmiş ve çeşitli önemli komuta görevlerinde bulunmuştur. Gazze Tümeni komutanlığı ve Güney Komutanlığı gibi önemli görevler üstlenmiştir. Özellikle Dökme Kurşun Operasyonu ve Gilad Şalit’in serbest bırakılması gibi operasyonlarda önemli roller oynamıştır.

Siyasi kariyerine Ocak 2015'te Kulanu partisinde başlamış, Knesset’e seçildikten sonra İmar Bakanı olarak atanmıştır. 2018'de Likud'a katılmış, Göç İşleri ve Entegrasyon Bakanı, ardından Eğitim Bakanı olarak görev yapmıştır. 2022 yılında İsrail Savunma Bakanı olarak atanmıştır. Galant, hem askeri hem de siyasi kariyerinde güçlü bir lider olarak tanınmaktadır.

galant

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant aslen nereli?

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 1958 yılında İsrail’in Ashkelon şehrinde doğmuştur. Ashkelon, İsrail'in güney kıyısında yer alan tarihi bir şehir olup, Gallant'ın kökleri buraya dayanır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.