İzmir Bayındır İlçe Kaymakamlığı’na Murat Mete atandı. Bayındır İlçe Kaymakamı Murat Mete kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre İzmir Bayındır İlçe Kaymakamlığı’na Murat Mete atandı. Bayındır Kaymakamı Murat Mete kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 09:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir Bayındır İlçe Kaymakamlığı’na Murat Mete atandı. Bayındır İlçe Kaymakamı Murat Mete kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile çok sayıda atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre İzmir’de birçok vali yardımcısı ve kaymakamın görev yeri değiştirildi. Görev yeri değişiklikleri arasında Bayındır Kaymakamlığı da yer alıyor. Bayındır Kaymakamlığı’na Batman Sason Kaymakamı Murat Mete atandı. Peki Bayındır İlçe Kaymakamı Murat Mete kimdir?

BAYINDIR İLÇE KAYMAKAMI MURAT METE KİMDİR?

Murat Mete, Rize'nin İyidere ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra 2009 yılında Trabzon-Of Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini Ankara'da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde tamamlayan Mete, 2015 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine girerek Bolu Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Karabük-Safranbolu ve Denizli-Buldan ilçelerinde refakat görevini yerine getirdi. Teftiş stajını Mülkiye Başmüfettişi refakatinde Ankara’da tamamladı. Bolu-Mudurnu ilçesinde Kaymakam Vekilliği yaptı. Dil eğitimini Birleşik Krallık'ta University of Liverpool'da tamamladı. Şubat 2017'de düzenlenen İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Kursunu "Üstün Başarı" derecesiyle bitirdikten sonra Erfelek Kaymakamlığına atandı.

2018-2019 yıllarında Tokat-Reşadiye Kaymakamı, 2019-2021 yıllarında ise Ardahan-Posof Kaymakamı ve Posof Türkgözü Kara Hudut Mülki İdare Amiri olarak görev yaptı. 19 Ağustos 2021 tarihli ve 2021/412 sayılı Kararname ile Sason İlçe Kaymakamı olarak atanan Mete, 10 Eylül 2021'de bu göreve başladı. Son olarak, 2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Bayındır İlçe Kaymakamı olarak atanmıştır.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.