TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jake Gyllenhaal kimdir? Jake Gyllenhaal kaç yaşında?

Amerikalı yakışıklı oyuncu Jake Gyllenhaal hakkında bilgiler merak konusu oldu. Peki Jake Gyllenhaal kimdir? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 10:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
Jake Gyllenhaal kimdir? Jake Gyllenhaal kaç yaşında?

Yakışıklı oyuncu Jake Gyllenhaal hakkkında bilgiler merak edilirken biz de sizin için detaylı araştırma yaptık. Peki Jake Gyllenhaal kimdir? İşte detaylar…

Jake Gyllenhaal kimdir?

Jacob Benjamin Gyllen Jake Gyllenhaal haal, Amerikalı bir oyuncudur ve 19 Aralık 1980'de doğmuştur. Yönetmen Stephen Gyllenhaal ve senarist Naomi Achs'in oğlu olan Jacob, aynı zamanda oyuncu Maggie Gyllenhaal'in de kardeşidir. Oyunculuk kariyerine on yaşında başlayan Gyllenhaal, ilk başrol deneyimini 1999 yılında, henüz on dokuz yaşındayken "Ekim Düşü" filmiyle yaşamıştır. 2001 yılında çıkışını yapan oyuncu, "Donnie Darko" filmiyle dikkatleri üzerine çekmiştir. "Küresel Soğuma" konusunu ele alan "Yarından Sonra" filminin 2004 yılında gördüğü küresel başarının ardından ününe ün katmıştır. Ayrıca, 2005 yılında ABD Deniz Piyadeleri için çekilen "Jarhead" filminde rol almış ve aynı yıl "Brokeback Dağı" filminde Jack Twist karakterini canlandırmıştır.

Los Angeles'ta dünyaya gelen Jacob Benjamin Gyllenhaal, yönetmen Stephen Gyllenhaal ve senarist Naomi Foner'ın oğludur. Oyuncu Maggie Gyllenhaal'ın da kardeşi olan Jacob, ablasıyla birlikte "Donnie Darko" filminde rol almıştır. Babası, Swedenborgian mezhebine bağlı bir Hristiyan olan oyuncunun soy ağacında tanınmış bir isim olan büyük büyük büyükbabası Leonard Gyllenhaal yer alırken, annesi ise New York'lu bir Yahudi'dir.

Jacob Benjamin Gyllenhaal, Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş ve BAFTA ödülü sahibi bir Amerikalı oyuncudur. "Brokeback Dağı" filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday gösterilmiştir.

İlk olarak 1991 yılında Billy Crystal ile "City Slickers" filminde görülen Jacob Benjamin Gyllenhaal, ailesinin bir süre film setlerinden uzak durmasını tercih ettiği bir dönem yaşadı. Ailesi, onun evden uzak kalmasını istemiyordu ve bu nedenle bir süre boyunca film tekliflerini reddetmişlerdi. Ancak bu durum, 1993 yılında kardeşi Maggie Gyllenhaal ile birlikte rol aldığı "A Dangerous Woman" filmiyle sona erdi.

Gyllenhaal, 1998 yılında Harvard-Westlake Okulu'ndan mezun oldu ve ardından Columbia Üniversitesi'nde eğitimine devam etti. Üniversitede Doğu dinleri ve felsefe üzerine çalışmalar yaptı. Ancak sinema kariyerine odaklanmak için bir süre sonra üniversite eğitimine ara verdi. İlk başrol deneyimi ise "Ekim Düşü" filmiyle gerçekleşti ve bu film, Gyllenhaal'un çıkış yapması olarak kabul edilir.

Bu başarının ardından Gyllenhaal'un başrolünde yer aldığı "Highway" adlı film geldi, ancak ne film ne de oyuncu beğenildi. Daha fazla beğeni toplayan filmlerden biri ise Jennifer Aniston ile birlikte rol aldığı "The Good Girl" oldu.

Ayrıca, "Moonlight Mile" filminde Dustin Hoffman ve Susan Sarandon ile birlikte rol aldı.

Örümcek Adam'da Tobey Maguire sakatlandığı için başrolü oynaması gerekiyordu, ancak Tobey Maguire iyileşti ve Jake 2004'te Dennis Quaid ile birlikte başka bir gişe filmi olan "Yarından Sonra"da onun oğlu rolünde oynamaya karar verdi.

2005 yılında oyuncu üç filmde daha yer aldı: "Proof", "Jarhead" ve "Brokeback Dağı". "Proof" filminde Gwyneth Paltrow ve Anthony Hopkins ile başroldeydi. "Jarhead"de ise bir Amerikan askerini canlandırdı.

Jake'in asıl çıkışı, "Brokeback Dağı" filmiyle oldu. Bu filmde 1960'larda Heath Ledger'in canlandırdığı bir kovboy karakteri ile büyük bir aşk yaşayan kovboyu oynadı. Film üç Akademi Ödülü, dört Altın Küre ve dört BAFTA Ödülü kazandı. Jake Gyllenhaal bu filmdeki rolüyle Oscar'a aday gösterilmesine rağmen ödülü George Clooney aldı. 2006 Akademi Ödülleri'nden sonra, oyunculuk kariyerindeki gelişmeler doğrultusunda Akademi tarafından Akademi'ye üye olması için davet edildi.

Jake'e Heath Ledger ile olan romantik sahneleri nasıl yaşadığı sorulduğunda, "Etkilenmediğim bir kadınla oynamak gibiydi" cevabını verdi. Biseksüel olduğu yönündeki dedikodulara ise "İnsanların bana yakıştırdığı her şeye açığım. Bir erkeğe karşı şimdiye kadar hiçbir şey hissetmedim. Hissetseydim de bundan korkmazdım" şeklinde yanıt verdi.

Gyllenhaal, David Fincher'ın yönettiği, gerçek bir öyküye dayanan "Zodiac" adlı filmde Robert Graysmith karakterini canlandırdı. Bu filmden sonra ise 2007 yapımı "Rendition" filminde Reese Witherspoon ile birlikte rol aldı. Ayrıca 2010 yapımı "Prince of Persia: The Sands of Time" filminde Pers Prens Zamanın Kumları Destanı rolündeki performansıyla dikkat çekti. Bu film, bir video oyunu uyarlamasıdır ve Pers Prensi, büyük bir macera, bolca komedi, biraz aşk ve bolca şaşırtıcı özel efekt sunmaktadır.

Jake, ailesiyle birçok filmde bir araya geldi. Kardeşi Maggie ile iki filmde rol aldı. Maggie'nin nişanlısı oyuncu Peter Sarsgaard ile "Jarhead" adlı filmde birlikte oynadılar. Vaftiz annesi Jamie Lee Curtis, vaftiz babası ise Paul Newman'dır. Ayrıca kendisi, Heath Ledger ve Michelle Williams'ın kızlarının vaftiz babasıdır.

En bilinen ilişkileri oyuncu Kirsten Dunst ve Reese Witherspoon ile yaşadığı ilişkilerdir. Kirsten ile Jake, aktris kardeşi Maggie sayesinde tanışmışlar ve 2002'de başlayan ilişkileri inişli çıkışlı olarak 2004'e kadar sürmüştür. Daha sonra adı Natalie Portman ve Gretchen Bleiler gibi birçok ünlüyle anılmıştır.

En uzun süreli ilişkisini, Rendition Yargısız İnfaz filminde tanışıp sevgili olduğu Reese Witherspoon ile yaşamıştır. Çiftin üç senelik birlikteliklerinden sonra evleneceklerine kesin gözüyle bakılırken, Reese Witherspoon tarafından ayrıldıkları açıklanmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gençlerin oy vermesi için çeşitli kampanyalarda aktif olarak çalışmış, kendisi başkan adayı John Kerry'i desteklemiştir. Çevre sorunlarıyla ilgilenir ve her yıl Mozambik ormanlarına ağaç diker. Boş zamanlarında yemek yapmayı ve ağaç işleriyle uğraşmayı sever.

Jake Gyllenhaal’ın dini nedir?

Jake Gyllenhaal, Budizm'e inanmaktadır.

Jake Gyllenhaal kaç yaşında?

Jake Gyllenhaal 44 yaşındadır.

Jake Gyllenhaal’ın boyu kaç?

Jake Gyllenhaal’ın boyu 1,82 cm.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.