Kayra Özdemir kimdir, kaç yaşında? Kayra Özdemir branşı ne?

Paris Yaz Olimpiyatları'nda yer alan Kayra Özdemir, kadınlar +78 kg kategorisinde son 16 turunda Moğol rakibi Adiyasuren Amarsaikhan'ı shido ile yenerek çeyrek finale yükselmeyi başardı. Kayra Özdemir, dünya şampiyonları arasında finale ulaşan ilk kadın milli judocu unvanına sahip. Peki, Kayra Özdemir kimdir, kaç yaşında? Kayra Özdemir branşı ne?

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 13:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kayra Özdemir kimdir, kaç yaşında? Kayra Özdemir branşı ne?

Kayra Özdemir, Paris Yaz Olimpiyatları’nda önemli bir başarıya imza attı. Çeyrek finale yükselen milli judocunun başarıları ve geçmişi büyük ilgi gördü. Daha önce 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye'yi temsil eden Özdemir, kadınlar +78 kiloda 5. sırada yer almıştı. Ayrıca, Budapeşte'deki Grand Slam'de +78 kg kategorisinde altın madalya kazanmıştı. Peki, Kayra Özdemir kimdir, kaç yaşında? Kayra Özdemir branşı ne?

Kayra Özdemir kimdir, kaç yaşında

Kayra Özdemir kimdir?

Kayra Sayit, 13 Şubat 1988 doğumlu Fransız kökenli Türk judocudur. Gerçek adı Ketty Mathé olup, 2014 yılında Türk vatandaşlığına geçerek Kayra Almira Özdemir adını aldı. Şu anda Ankara Ego Spor Kulübü'nde kariyerini sürdürmektedir.

2016 Avrupa Şampiyonası'nda Kazan'da altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Daha önce, 2004 yılında Türkiye'nin şampiyonluk tarihinde son altın madalyasını kazanmıştı.

Budapeşte'de gerçekleştirilen Grand Slam'da, +78 kg finalinde Tunuslu Nihel Cheikh Rouhou'yu ippon ile yenerek altın madalya elde etti.

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda +78 kg kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Sayit, ilk turda Kamerun'dan Vanessa Hortace Mballa Atangana'yı waza-ari ile geçip ikinci tura yükseldi. İkinci turda Ukrayna'dan Yelezaveta Kalanina'yı ippon ile mağlup ederek çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Japon Akira Sone'ye ippon ile yenildi ve repesajda Güney Koreli Mijin Han'ı ippon ile geçerek bronz madalya maçına yükseldi. Ancak, bronz madalya maçında Fransız Romane Dicko'ya kaybederek olimpiyatları 5. sırada tamamladı.

2021'de Lizbon'da düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası'nda kadınlar +78 kg kategorisinde Fransız Lea Fontaine'yi finalde mağlup ederek altın madalya kazandı. İlk turu geçmeden, ikinci turda Rus Anzhela Gazparian'ı, çeyrek finalde Fransız Anne Fatoumata M'Bairo'yu ve yarı finalde Belaruslu Maryna Slutskaya’yı ippon ile yenerek finale yükseldi ve Avrupa şampiyonu oldu.

Kayra Özdemir branşı ne?

Kayra Özdemir, Paris Yaz Olimpiyatları'nda dikkat çekici bir başarı göstererek çeyrek finale yükseldi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.