TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kenan Karaman kimdir? Kenan Karaman hangi ligde oynuyor?

Başarılı futbolcu Kenan Karaman'ın hayatı merak konusu oldu. Biz de sizin için Türk milli futbolcu Kenan Karaman hakkında merak edilen tüm detayları derledik. Peki Kenan Karaman kimdir ve forma numarası kaç? İşte merak edilen tüm detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 11:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kenan Karaman kimdir? Kenan Karaman hangi ligde oynuyor?

Almanya'da yetişen Türk milli futbolcu Kenan Karaman hakkında bilgiler merak ediliyor ve sıklıkla arama motolarında aratılıyor. Biz de sizin için Kenan Karaman hakkında merak edilen detayları araştırdık. Peki Kenan Karaman kimdir? İşte detaylar...

Kenan Karaman kimdir?

Kenan Karaman, 5 Mart 1994 tarihinde Stuttgart'ta doğmuş, santrafor mevkiinde oynayan Almanya'da yetişmiş Türk milli futbolcudur. Şu anda Bundesliga takımlarından Schalke 04 forması giymektedir.

Futbol kariyerine 2000 yılında yerel takımlardan MTV Stuttgart'ta başlayan Kenan Karaman, beş yıl sonra şehrin en büyük takımı VfB Stuttgart'ın altyapısına geçti. İki yıl burada forma giydikten sonra teknik direktörlerle yaşadığı sorunlar nedeniyle şehrin ikinci büyük takımı Stuttgart Kickers'ın altyapısına transfer oldu. 2008'de ise TSG 1899 Hoffenheim'ın altyapısına katıldı. 2009 yılında Hoffenheim'ın U-17 takımında forma giydi ve 2010-11 sezonunda 25 maçta 14 gol atarak Güney-Güneybatı grubunun gol kralı oldu ve Hoffenheim'ı Almanya finallerine taşıdı. Sonraki sezon U-19 forması giymeye başladı.

kenan karaman

12 Nisan 2012'de, dördüncü ligde mücadele eden 1899 Hoffenheim II takımının 1. FC Nürnberg II ile karşılaştığı maçta Kenan Karaman, ilk profesyonel maçına çıktı. Sonraki sezon, 22 Ağustos 2012'de FSV Frankfurt II'yi 3-0 yendikleri maçta 1 gol 1 asistle ilk istatistiklerini kaydetti.

3 Aralık 2013'te, Schalke 04 ile oynanan DFB-Pokal maçında Kenan Karaman, Markus Gisdol tarafından Hoffenheim kadrosuna ilk kez alındı. Daha sonra bir kez daha Bundesliga maçı kadrosuna alınan futbolcu, 2 Mart 2014'te VfL Wolfsburg karşısında Roberto Firmino'nun yerine oyuna girerek ilk resmi maçına çıkmış oldu.

1 Temmuz 2014 tarihinde 1899 Hoffenheim takımından Hannover 96'ya bedelsiz olarak transfer olan Kenan Karaman, Hannover 96 formasını 4 sezon boyunca temsil etti. Bu süreçte Bundesliga'da 87 maça çıkarak 10 gol atmış ve 9 asist yapmıştır. Ayrıca DFB-Pokal'da 6 kez görev alarak 2 gol ve 1 asist üretmiştir. Hannover 96 formasıyla toplamda 93 resmi maçta görev yapmış, 12 gol atmış ve 10 asist yapmıştır.

Kenan Karaman, 1 Temmuz 2018'de Fortuna Düsseldorf'a bedelsiz olarak transfer oldu. İlk iki sezonda 41 Bundesliga maçında forma giydi ve 9 gol atıp 3 asist yaptı. Ancak, bu performansına rağmen takımının ikinci lige düşmesini engelleyemedi.

kenan karaman 2

2021-22 sezonu öncesinde Beşiktaş ile görüşmelere başlayan Kenan Karaman, 15 Temmuz 2021 tarihinde Beşiktaş'a katıldığını duyurdu. Beşiktaş Kulübü tarafından yapılan açıklamada, "Kulübümüz, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında milli futbolcu Kenan Karaman ile sözleşme imzalamıştır. Beşiktaşımıza önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Kenan Karaman’a hoş geldin der, başarılar dileriz." denildi. Ancak, 1 Eylül 2022 tarihinde Beşiktaş, Kenan Karaman ile yollarını ayırdığını duyurdu. Kenan Karaman, Beşiktaş forması altında 37 maçta sadece 2 gol atmış ve 1 asist yapmıştır.

Kenan Karaman, 1 Eylül 2022 tarihinde Bundesliga takımlarından Schalke 04 ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

Kenan Karaman hangi ligde oynuyor?

Kenan Karaman, santrafor mevkiinde oynayan Almanya'da yetişmiş Türk milli futbolcudur. Şu anda Bundesliga takımlarından Schalke 04 forması giymektedir.

Kenan Karaman Kaç numara giyiyor?

Kenan Karaman’ın forma numarası 19’dur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.