Lady Gaga kimdir? Lady Gaga nasıl ünlü oldu?

Amerikalı şarkıcı ve oyuncu Lady Gaga hakkında bilgiler merak edildi. Ünlü isim hakkında araştıraln tüm bilgileri sizler için derledik. Peki Lady Gaga kimdir ve nasıl ünlü oldu? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 11:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
Lady Gaga kimdir? Lady Gaga nasıl ünlü oldu?

Ünlü Amerikalı şarkıcı ve oyuncu Lady Gaga’nın yaşamı merak konusu oldu ve arama motorlarında aratılıyor. Pek çok kişi tarafından araştırılan Lady Gaga’nın hayatını sizler için derledik. Peki Lady Gaga kimdir ve nasıl ünlü oldu? İşte merak edilen tüm detaylar…

Lady Gaga kimdir?

28 Mart 1986 tarihinde dünyaya gelen Lady Gaga, Amerikalı bir müzisyen, şarkı yazarı ve oyuncudur. Genç yaşlarında şarkı yazımı, açık mikrofon etkinlikleri ve lise tiyatrolarında performans sergilemiştir. Müzik kariyerine odaklanmak amacıyla eğitimini yarıda bıraktıktan sonra CAP21'de eğitim aldı. Def Jam Recordings ile anlaşmasının sona ermesinin ardından Sony/ATV Music Publishing'de şarkı yazarı olarak çalıştı. Burada Akon'un dikkatini çekti ve Akon, 2007'de Gaga'nın Interscope Records ve kendi şirketi KonLive Distribution ile bir anlaşma yapmasını sağladı. Lady Gaga, 2008'de çıkardığı ilk stüdyo albümü The Fame ile büyük bir çıkış yakaladı. Albümdeki "Just Dance" ve "Poker Face" gibi single'lar dünya çapında bir numara oldu. 2009'da yayımladığı The Fame Monster EP'si de büyük başarı getirdi ve "Bad Romance", "Telephone" ve "Alejandro" gibi hit parçalar içerdi.

lady gaga

Lady Gaga'nın kariyeri 

Lady Gaga'nın 2011'de çıkan ikinci albümü Born This Way, ilk haftasında bir milyondan fazla satış yaparak Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere yirmiden fazla ülkede listelerin zirvesine yerleşti. Albümün ismini taşıyan şarkı, bir hafta içinde bir milyondan fazla kez indirildi ve iTunes'ta en hızlı satan şarkı oldu. 2013'te yayımladığı üçüncü albüm Artpop, ABD listelerinde birinci sıraya yükseldi ve albümde "Applause" adlı single yer aldı. 2014'te Tony Bennett ile birlikte yayımladığı Cheek to Cheek adlı caz albümü, Gaga'nın ABD'de art arda bir numara olan üçüncü albümü olmasını sağladı. 2016'da American Horror Story: Hotel dizisindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü kazandı. Aynı yıl yayımladığı beşinci stüdyo albümü Joanne ile 2010'larda ABD'de bir numara olan dört albüme sahip ilk kadın sanatçı oldu.

lady gaga 2

Ocak 2016 itibarıyla dünya genelinde 27 milyon albüm ve 146 milyon single satışına ulaşan Lady Gaga, müzik tarihinde en çok satan sanatçılardan biri olarak kabul edilmektedir. Başarıları arasında birçok Guinness Dünya Rekoru, bir Akademi Ödülü, iki Altın Küre, üç Brit Ödülü, on üç Grammy Ödülü ve Songwriters Hall of Fame ile Council of Fashion Designers of America tarafından verilen ödüller bulunmaktadır. Billboard'un Yılın Sanatçısı listelerinde ve Forbes'un güç ve kazanç sıralamalarında kendine yer bulan Gaga, 2012'de VH1'ın Müzikteki En Büyük Kadınlar listesinde dördüncü, 2013'te Time dergisinin son on yılın en etkili kişileri anketinde ikinci ve 2015'te Billboard tarafından Yılın Kadını seçilmiştir. Ayrıca, LGBT hakları, gençlerin güçlendirilmesi ve zorbalıkla mücadele konularında çalışmalar yapan Born This Way Foundation gibi birçok hayırseverlik ve sosyal aktivizm projelerine öncülük etmektedir.

Lady Gaga nasıl ünlü oldu?

Gaga, 2008 yılında çıkardığı ilk stüdyo albümü The Fame ile tanındı. Albümde yer alan "Just Dance" ve "Poker Face" gibi hit single'lar, dünya çapında listelerin zirvesine yerleşti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.