Memphis Depay kimdir? Memphis Depay kariyeri…

Hollanda takımında Forvet mevkinde forma giyen Memphis Depay’ın hayatı merak konusu haline gelmiştir. Biz de sizler için Memphis Depay hakkında merak ettiğiniz her şeyi ve daha fazlasını araştırdık. Peki Memphis Depay kimdir? İşte Memphis Depay kariyeri.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 14:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
Memphis Depay kimdir? Memphis Depay kariyeri…

Hollanda milli takımında forma giyen Memphis Depay’ın hayatı hakkında arama motorlarına sıkça sorulan “Memphis Depay kimdir?” sorusunu yanıtladık. İşte Memphis Depay kariyeri

MEMPHİS DEPAY KİMDİR?

Memphis Depay, (13 Şubat 1994, Moordrecht, Güney Hollanda), Hollandalı bir futbolcudur. Kanat pozisyonunda oynayan Depay, La Liga'da Atlético Madrid için sahaya çıkmaktadır. Ayrıca, Hollanda millî takımında da forma giymektedir. Memphis Depay, Hollandalı bir anne ile Ganalı bir babanın oğludur. Memphis dört yaşındayken anne ve babası boşanmış ve babasını bir daha hiç görmemiştir. Annesi ve dedesi tarafından yetiştirilmiştir. 2012 yılından bu yana, babasıyla olan bağını tamamen koparmak amacıyla "Depay" yerine "Memphis" adıyla anılmayı tercih etmiştir.

KULÜP KARİYERİ

Futbola 9 yaşında VV Moordrecht takımında başlamıştır.

SPARTA ROTTERDAM

2003 yılında Sparta Rotterdam'a transfer oldu.

PSV EİNDHOVEN

2006 yılında, Memphis Depay PSV altyapısına katıldı. Altyapı antrenörü, Memphis hakkında "çok sinirli bir çocuk" yorumunu yaparak değerlendirme raporuna not düşmüştür. Ona terapi görmesi önerildi ve o günden beri Memphis, bir yaşam koçu ile çalışarak öfke yönetimi terapisi almaktadır. 2011 yılında, Memphis PSV'nin profesyonel takımına dahil oldu.

MANCHESTER UNİTED

7 Mayıs 2015'te, kulübün resmî sitesinden yapılan açıklamayla, Memphis Depay'ın yaklaşık 30 milyon bedelle Manchester United'a transfer olduğu duyuruldu. Manchester United'da, George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham ve Cristiano Ronaldo gibi efsanelerin giymiş olduğu 7 numaralı formayı giydi. Manchester United formasında "Memphis" yazmasını özellikle kendisi talep etti; babasının soyadı olan "Depay"ı kullanmamak kendi seçimi oldu. Ayrıca çevresindeki kimsenin kendisine "Depay" olarak hitap etmesini istememektedir. Röportaj yapacak basın mensupları, kulüp yetkilileri tarafından "Depay demeyiniz" diye uyarılmaktadır. Manchester United'da bulunduğu iki yıl boyunca, 56 resmi maçta forma giyerek 7 gol ve 7 asistlik bir performans sergiledi.

LYON

2016-17 sezonu kış transfer döneminde 16 milyon € karşılığında transfer olmuştur.

MİLLÎ TAKIM KARİYERİ

Depay, Hollanda'nın 15, 16, 17, 19 ve 21 yaş altı millî takımlarında forma giymiştir. 31 Mayıs 2014'te, Hollanda millî takımının teknik direktörü Louis Van Gaal tarafından, Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası için seçilen 23 oyuncudan biri olarak kadroya dahil edildi. FIFA Dünya Kupası'nda 18 Haziran 2014 tarihinde, Avustralya'ya karşı oynanan ve 3-2 kazanılan grup maçında, Hollanda'ya galibiyeti getiren golü kaydetti. Bu gol, hem FIFA Dünya Kupası'ndaki hem de kariyerindeki ilk golüydü. Ayrıca, 20 yaş 4 aylıkken attığı bu golle, Dünya Kupası tarihindeki en genç Hollandalı golcü oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.