Mete Kalkavan futbol dünyasını salladı… Hakemliği bırakan Mete Kalkavan kimdir?

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hakemliği bıraktığı açıklanan Mete Kalkavan kimdir? Nerelidir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2024 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2024 20:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mete Kalkavan futbol dünyasını salladı… Hakemliği bırakan Mete Kalkavan kimdir?

Geçtiğimiz yıllarda hakemlikte istifa ettikten sonra tekrar camiaya dönen Mete Kalkavan, 3 Ocak 2024 tarihinde hakemliği bir kez daha bırakarak futbol dünyasını salladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hakemliği bıraktığı açıklanan Mete Kalkavan merak konusu oldu. Haberi gören insanlar Kalkavan'ın kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki hakemliği bırakmasıyla gündeme oturan Mete Kalkavan kimdir? Nereledir? sorularını sizler için derledik gelin birlikte inceleyelim.

METE KALKAVAN KİMDİR?

17 Ağustos 1979 tarihinde Samsun'da dünyaya gözlerini açan Mete Kalkavan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Samsun milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan'ın oğludur. Eğitimini Makine Mühendisliği üzerine tamamlayan Kalkavan, kariyerine çocukluk hayali olam hakemlik yolunda devam etme kararı aldı ve TFF Hakemlik kursuna gitti. Buradan dereceyle mezun olarak ilk maçına 1999 yılında İstanbulspor- Altay karşılamasında çıktı. PAF liginde oynanan bu maçta Kalkavan'ın görevi 1.yardımcı hakemlikti. İlk Süper Lig maçına ise 14 Eylül 2023 tarihinde Ankaragücü-Denizlispor maçında çıktı. 2011 yılında çıktığı Gençlerbirliği-Konyaspor maçında orta hakem olarak ilk kez görev aldı. 2012 yılında ise kendisine FIFA kokartı takıldı. 2019 yılında TFF ile ilk kez profesyonel sözleşme imzalayan Mete Kalkavan, takvimler 9 Mart 2022 yılını gösterdiğinde hakemlikten istifa etti fakat aynı yıl içerisinde kısa bir süre sonra tekrar yuvaya döndü. Süper Lig'de görev almakta olan Kalkavan 3 Ocak 2024 tarihinde (bugün) hakemliği bıraktı.

METE KALKAVAN NERELİDİR?

Hakemliği bırakmadan önce İstanbul bölgesinde Süper Lig hakemi olarak görev alan Mete Kalkavan, aslen Samsunludur. Kalkavan, Selda Sarf ile 2012 yılında dünya evine girdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.