Michael Clarke Duncan kimdir? Michael Clarke Duncan ne zaman öldü?

Michael Clarke Duncan, 1999 yapımı Yeşil Yol filmindeki performansıyla Akademi Ödülü'ne aday gösterildi ve Saturn Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü elde etti. Peki Michael Clarke Duncan kimdir ve ne zaman öldü? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 14:33
Kaynak: HABER MERKEZİ
Michael Clarke Duncan kimdir? Michael Clarke Duncan ne zaman öldü?

Yeşil Yol filmindeki performansı ile tanınan Michael Clarke Duncan hakkında bilgileri sizler için derledik. Peki Michael Clarke Duncan kimdir ve ne zaman öldü? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Michael Clarke Duncan kimdir?

Duncan, babasının onları terk etmesinin ardından kız kardeşi Judy ve gündelikçi olan annesi Jean Duncan ile büyüdü. Her zaman oyuncu olmayı hayal etti, ancak Alcorn State Üniversitesi'nde iletişim bölümünde okurken annesi hastalanınca ailesine destek olmak için eğitimini yarıda bıraktı. 1,96 metre boyunda ve 142 kilogram ağırlığında olduğundan, doğal gaz şirketinde kazı işlerinde iş bulmak ve Chicago'daki çeşitli kulüplerde bodyguard olarak çalışmak onun için kolaydı. Ayrıca, Kankakee Community College ve Alcorn State'te bir sezon boyunca basketbol oynadı.

michael clarke duncan

Michael Clarke Duncan, Los Angeles'ta reklam projelerine katılmaya çalışırken, çeşitli güvenlik şirketlerinde bodyguard olarak çalıştı. Bu süre zarfında Will Smith, Martin Lawrence, Jamie Foxx, LL Cool J ve The Notorious B.I.G. gibi ünlü isimlerin korumalığını yaptı ve bazı film ve TV dizilerinde küçük roller aldı.

1998'de Armageddon filminde Bear karakterini canlandırdı ve bu süreçte Bruce Willis ile yakın bir dostluk kurdu. Kariyerinde dönüm noktası olan Frank Darabont'un yönettiği The Green Mile filmindeki John Coffey rolü, Willis'in desteği sayesinde mümkün oldu ve Duncan'a önemli ödüller kazandırdı.

michael clarke duncan 2

Duncan, 13 Temmuz 2012'de geçirdiği kalp krizinin ardından Cedars-Sinai Tıp Merkezi'ne yatırıldı. 6 Ağustos 2012'de yoğun bakımdan çıkarıldı, ancak hastanede kalmayı sürdürdü. 3 Eylül 2012'de solunum yetmezliği nedeniyle hastanede hayatını kaybetti.

Yeşil Yol gerçek bir hikaye mi?

Yeşil Yol filmi, ünlü yazar Stephen King'in romanından sinemaya uyarlanmıştır ve 1950'lerde ABD'de yaşanan gerçek bir olaydan esinlenir. Filmdeki baş karakter olan siyahi mahkûm, 14 yaşındayken iki beyaz kızın öldürülmesi suçlamasıyla hapse atılmıştır. Ancak, 60 yıl sonra masum olduğu ortaya çıkmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.