Michelle Obama kimdir? Michelle Obama ne mezunu?

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’nın hayatı merak konusu oldu ve arama motorlarında sık sık aratılıyor. Biz de sizin için merak edilenleri derledik. Peki Michelle Obama kimdir ve Michelle Obama ne mezunu? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 12:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
Michelle Obama kimdir? Michelle Obama ne mezunu?

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama hakkında bilgiler merak edildi ve arama motorlarında aratılıyor. Sizler için kendisine dair merak edilenleri derledik. Peki Michelle Obama kimdir ve Michelle Obama ne mezunu? Detaylar haberimizde…

Michelle Obama kimdir?

17 Ocak 1964 tarihinde dünyaya gelen Michelle Obama eski başkan Barack Obama'nın eşi olarak 2009'dan 2017'ye kadar Amerika Birleşik Devletleri'nin First Lady'si olarak görev yapmış Amerikalı bir yazar ve avukat.

Chicago'nun Güney Yakası'nda yetişen Obama, Princeton Üniversitesi ve Harvard Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hukuk kariyerinin başlarında Sidley Austin hukuk firmasında çalışarak burada gelecekteki eşiyle tanıştı. Sonrasında, kar amacı gütmeyen kuruluşlarda ve Chicago Üniversitesi'nde Öğrenci Hizmetleri dekan yardımcılığı yaptı. Ayrıca, Chicago Üniversitesi Tıp Merkezi'nde Toplum ve Dış İlişkilerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev aldı. Michelle, 1992'de Barack ile evlendi ve çiftin iki kızı dünyaya geldi.

michelle obama

Obama, 2007 ve 2008 yıllarında eşinin başkanlık kampanyası için yoğun bir şekilde çalıştı ve 2008 Demokratik Ulusal Kongresi'nde açılış konuşması yaptı. 2012, 2016 ve 2020 kurultaylarında da etkileyici konuşmalar yaptı ve büyük takdir topladı. First Lady olarak, kadınlar için bir rol model olarak öne çıktı ve yoksulluk, eğitim, beslenme, fiziksel aktivite ve sağlıklı yaşam konularında savunuculuk yaptı. Ayrıca Amerikalı tasarımcılara destek verdi ve bir moda ikonu olarak tanındı. Obama, First Lady olarak görev yapan ilk Afro-Amerikan kadın olarak tarihe geçti.

Eşinin başkanlık döneminden sonra da Obama'nın etkisi sürdü. Gallup'un 2020'de Amerika'da en çok beğenilen kadınlar anketinde üçüncü kez zirvede bulundu.

michelle obama 2

Michelle Obama ne mezunu?

Michelle Obama, Princeton Üniversitesi ve Harvard Hukuk Fakültesi'nden diplomasını aldı. Hukuk kariyerinin başlangıcında Sidley Austin hukuk firmasında görev aldı ve burada gelecekteki eşi ile tanıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.