Milli sporcu Buse Savaşkan kimdir? Buse Savaşkan nereli? Buse Savaşkan kimdir?

Türk sporunun yüksek atlama branşındaki sembol isimlerinden Buse Savaşkan üstün performansı ile göz kamaştırıyor. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek olan Buse Savaşkan'ın madalya alması bekleniyor. Peki, olimpiyatlara giden milli sporcu Buse Savaşkan kimdir? Buse Savaşkan nereli? Buse Savaşkan kaç yaşında? Detaylar haberimizde..

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 13:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Milli sporcu Buse Savaşkan kimdir? Buse Savaşkan nereli? Buse Savaşkan kimdir?

Türk sporunun yüksek atlama branşındaki sembol isimlerinden Buse Savaşkan, üstün performansı ile dikkat çekiyor. Yüksek atlama branşında gelişim gösteren milli takımımız olimpiyatlarda boy gösterecek. Milli sporcu Buse Savaşkan'ın olimpiyat hazırlıkları devam ediyor. Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında atletizm kategorisinde Türkiye 5 kadın, 3 erkek ile mücadele ediyor. Peki, Buse Savaşkan kimdir? Buse Savaşkan nereli? Buse Savaşkan kaç yaşında? Buse Savaşkan'ın hayatını, kariyerini bilinmeyen yönlerini sizler için hazırladık…

BUSE SAVAŞKAN KİMDİR?

Buse Savaşkan, 24 Şubat 1999, Kıbrıs doğumludur. Küçük yaşta başladığı yüksek atlama sporunda kendisini geliştirerek antrenörlerin dikkatini çekti. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla ülkemizin büyük gururu oldu. Enka Spor Kulübünün sporcusu ilk uluslararası yarışmada 2016 yılında Tiflis'te düzenlenen ilk Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 1,75 m ile elemelerine katıldı. 2019 Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası'nda 1,68 m ile finallere katılamadı. Ertesi yıl İstanbul'daki Balkan Salon Şampiyonası'nda 1,75 m ile beşinci, Kaloşvar'daki açık hava şampiyonasında ise aynı yükseklikte altıncı olma başarısını gösterdi. 2021 yılında ise İstanbul'da organize edilen Balkan Salon Şampiyonası'nda 1,80 m ile bronz madalya kazandı.Savaşkan, 2020'de açık havada yüksek atlamada ve 2021'de salonda Türkiye şampiyonu oldu. 25 yaşındaki başarılı sporcu Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarına hazırlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.