Muğla’da Keşfedilmeyi Bekleyen Göller… Muğla’da kaç tane göl var?

Muğla doğal gölleri ve eşsiz güzellikleriyle öne çıkıyor. Muğla doğanın dinginliği ile huzur bulacağınız bir rota sunuyor. İşte gidebileceğiniz Muğla’daki göller…

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 13:57
Kaynak: HABER MERKEZİ
Muğla’da Keşfedilmeyi Bekleyen Göller… Muğla’da kaç tane göl var?

Muğla eşsiz doğal güzellikleri ile öne çıkan bir destinasyon ve göller bu güzelliklerin önemli bir parçasını oluşturur. Muğla’daki göllerle hayatın ritmini keşfedin. Köyceğiz Gölü’nün sakin sularında dinlenip Dalyan Kanalı’nın benzersiz manzarasının keyfini çıkarın. Muğla’nın göllerini keşfe çıkmaya hazır mısınız?

Muğla’da kaç tane göl var?

köyceğiz gölü

Köyceğiz Gölü

Muğla ilinin Köyceğiz ilçesi sınırları içerisinde yer alan en büyük ve önemli tatlı su gölüdür. Yaklaşık olarak 57 kilometrekarelik bir yüzey alanına sahiptir. Göller Bölgesi’nde yer alır ve Dalyan Kanalı aracılığıyla Ege Denizi’ne bağlanır. Göl çevresindeki dağlarda gelen akarsularla beslenir. Gölde balık türleri ve su kuşlarına rastlanır. Göl çevresinde piknik alanları, kamp alanları ve doğa yürüyüş rotaları bulunmaktadır.

bafa gölü

Bafa Gölü

Muğla’nın Milas ilçesi sınırları içerisinde yer alan önemli bir tatlı su gölüdür.Bafa Gölü, yaklaşık olarak 65 kilometrekarelik bir yüzey alanına sahiptir. Göl, Menderes Nehri’nin denize döküldüğü noktada Büyük Menderes Deltası’nın bir parçası olarak yer alır. Bafa Gölü’nün tuzluluk oranı düşük olup tatlı su ekosistemine sahiptir.Göl çevresindeki sulak alanlar ve sazlıklar, su kuşları ve diğer canlıların yaşam alanlarındandır. Bafa Gölü ve çevresi doğal ve kültürel zenginlikleri nedeniyle koruma altına alınmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.