Naomi Campbell kimdir? Naomi Campbell nasıl keşfedildi?

Moda dünyasının en etkileyici ve tanınmış figürlerinden biri olan Naomi Campbell, kariyerine nasıl adım attığıyla da dikkat çekiyor. Londra'nın sokaklarında tesadüfen keşfedilen Campbell, kısa sürede podyumların aranan ismi haline geldi. Peki, Naomi Campbell kimdir? Naomi Campbell nasıl keşfedildi?

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2024 11:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
Naomi Campbell kimdir? Naomi Campbell nasıl keşfedildi?

Moda dünyasının efsanevi isimlerinden biri olan Naomi Campbell, sadece podyumların değil, aynı zamanda moda tarihinin de en etkili figürlerinden biri olarak kabul ediliyor. Kariyerine tesadüfi bir şekilde adım atan Campbell, nasıl keşfedildiği ve bu süreçte yaşadığı olaylar ile adeta bir peri masalını andıran hikayesini yazmaya başladı. Peki, Naomi Campbell kimdir? Naomi Campbell nasıl keşfedildi?

Naomi Campbell kimdir

Naomi Campbell kimdir?

Naomi Eliane Campbell, 22 Mayıs 1970'te Londra'da doğmuş bir İngiliz manken, oyuncu ve iş insanıdır. Henüz 15 yaşındayken moda dünyasında keşfedilen Campbell, 1980'lerin sonlarından 1990'ların ortalarına kadar en popüler ve aranan modellerden biri olarak ün kazandı. O, moda endüstrisi ve uluslararası basın tarafından süper model olarak kabul edilen altı modelden biriydi.

Kariyeri boyunca yalnızca modellikte değil, film ve televizyon alanlarında da çeşitli projelerde yer aldı. Bunun yanı sıra, birçok hayır işine de destek verdi. Londra'da Jamaikalı bir balerinin kızı olarak dünyaya gelen Campbell, babasını hiç tanımadı. İlk kez 1978 yılında, henüz yedi yaşındayken Bob Marley'in "Is This Love" adlı şarkısının klibinde yer aldı.

Naomi Campbell kimdir

Eğitimini tamamlamadan bırakarak, 14 yaşında Italia Conti Tiyatro Sanatları Akademisi'ne katıldı. 1985 yılında Londra'daki Covent Garden'da Elle dergisi yöneticisi Beth Boldt tarafından keşfedilen Campbell, kısa süre sonra Synchro Models mankenlik ajansı ile sözleşme imzaladı. İlk profesyonel fotoğraf çekimini 1986 yılında Elle dergisinin İngiltere baskısı için gerçekleştirdi. 1987 yılında ise Terence Donovan tarafından Pirelli takvimi için Somalili model Waris Dirie ile birlikte fotoğraflandı. Modellik kariyerinde büyük çıkışını, 1988 yılında Fransız Vogue ve Amerikan TIME dergilerinin kapaklarında yer alan ilk siyah model olarak yaptı.

1991'de People dergisi tarafından dünyanın en güzel 50 insanından biri seçildi. 1999 yılında Playboy için çıplak poz verdi ve kariyeri boyunca Ellen von Unwerth ve Peter Lindbergh gibi ünlü fotoğrafçılarla çalıştı. Mankenlik kariyerine ek olarak, 1995 yılında çıkardığı ilk müzik albümü "Baby Woman" ile şarkıcılığa da adım atan Campbell, Japon şarkıcı Kubota Toshinobu ile birlikte seslendirdiği "La La La Love Song" adlı parça ile Japonya'da büyük başarı yakaladı.

Naomi Campbell nasıl keşfedildi?

Naomi Campbell, 1985 yılında Londra'nın Covent Garden bölgesinde Elle dergisinin yöneticisi Beth Boldt'un dikkatini çekerek moda dünyasına adım attı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.