Netfilx'te izleyebileceğimiz en ufuk açan belgeseller!

Netfilx dünya genelinde severek izlenen dijital bir platform.  İstediğiniz her türden dizi, film ve belgeselleri izleyebilirsiniz. Biz de sizler için Netflix'ten izleyebileceğiniz en ufuk açan belgeselleri araştırdık. İşte en ufuk açan belgeseller…

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 11:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
Netfilx'te izleyebileceğimiz en ufuk açan belgeseller!

Belgesel izlemeyi sevenler için Netflix’te izleyebileceğimiz en ufuk açan belgeselleri araştırdık. İşte Netflix en ufuk açan belgeseller!

SOSYAL İKİLEM (THE SOCİAL DİLEMMA)- IMDb: 7.6

Günümüzde sosyal medya platformlarının, insanların yaşamında önemli bir yer tuttuğu su götürmez bir gerçektir. Hatta pek çok kişi, geçimini bu platformlar aracılığıyla sağlar hale gelmiştir. "Sosyal İkilem" adlı yapımda, sosyal ağların insanlara yönelik olumsuz etkileri, bu platformlarda çalışmış kişilerin katılımıyla ele alınmaktadır.

MANTARLARIN GİZEMLİ DÜNYASI (FANTASTİC FUNGİ)- IMDb: 7.4

Dikkat çekici olmasalar da mantarların 3,5 milyar yıldır yeryüzünde var olduğu düşünüldüğünde, hikayeleri daha ilginç hale gelir. Mark Monroe'nun yazdığı ve Louie Schwartzberg'in yönettiği bu belgesel, mantarların farklı kullanım alanlarını ve doğanın dengesini korumadaki rollerini inceler.

HİGH SCORE- IMDb: 7.4

Netflix'in "High Score" adlı yapımı, klasik video oyunlarının tarihine ışık tutarak özellikle oyunseverler için izlenmesi gereken bir belgesel dizisidir. Altı bölümden oluşan bu seri, Atari, Nintendo, Sega ve Electronic Arts gibi köklü şirketlerin geçmişteki başarılarını ve hatalarını inceler. Ayrıca Space Invaders, Pac-Man, Donkey Kong, Sonic, Street Fighter ve Mortal Kombat gibi piyasaya sürüldükleri dönemde satış rekorları kıran oyunların ilham verici hikayelerine de yer verilir.

BİLİNMEYENLER: KOZMİK ZAMAN MAKİNESİ (UNKNOWN: COSMİC TİME MACHİNE) - IMDb: 7.2

Bu belgesel, Aralık 2021'de NASA tarafından CSA ve ESA'nın desteğiyle geliştirilen ve uzaya fırlatılıp görevine başarıyla başlayan James Webb Uzay Teleskobu'nun geliştirilme ve fırlatılma sürecini anlatır. Gelişmiş teknolojisiyle evrenin derinliklerini keşfetmek için atılan en büyük adımlardan birinin hikayesine yakından tanıklık edebilirsiniz. "Kozmik Zaman Makinesi," Netflix'in uzay belgeselleri arasında en dikkat çeken yapımlardan biridir.

THE GREAT HACK- IMDb: 7.0

"The Great Hack" adlı belgesel, yaklaşık iki saatlik süresi boyunca 2016 ABD başkanlık seçimlerinin ardından patlak veren skandalları ele alır. Seçimlere gölge düşüren olayların merkezinde bulunan Cambridge Analytica adlı veri şirketinin faaliyetleri, sosyal medyanın karanlık yüzünün toplumlar üzerindeki etkisini gözler önüne serer.

GEZEGENİMİZ (OUR PLANET) IMDb: 9.3

Üzerinde yaşadığımız gezegen, keşfedilmeyi bekleyen birçok sırla doludur. Emmy ve BAFTA ödüllü Sir David Attenborough’un anlatımıyla "Our Planet," izleyicileri gezegenimizin doğal güzelliklerine ve canlıların yaşamlarına yakından tanık olmaya davet eder. 2019-2023 yılları arasında yayınlanan iki sezonuyla "Our Planet," Netflix'in doğa belgeselleri arasında en öne çıkan yapımlardan biridir.

DENİZLERDEKİ KOMPLO (SEASPRİACY)- IMDb: 8.1

Ali Tabrizi'nin hazırladığı yapımda, insanlığın okyanus yaşamı üzerindeki olumsuz etkileri çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriliyor. Plastik kirliliğinin deniz yaşamına verdiği zararlar ve ticari balıkçılığın su ekosistemine yaptığı tahribat, tüm gerçekliğiyle izleyicilere aktarılıyor.

GIDA SUÇLARI (ROTTEN)- IMDb: 7.2

2018-2019 yılları arasında iki sezon olarak yayınlanan belgesel dizisi "Rotten," yediğimiz gıdaların sofralarımıza gelene kadar geçtiği yolculukta yaşanan rahatsız edici gerçekleri gözler önüne serer. Dünya genelinde artan gıda talebi ve bu talebi karşılarken kullanılan karanlık yöntemler ayrıntılı bir şekilde açıklanır.

THE MİNİMALİSTS- LESS İS NOW- IMDb: 5.9

Joshua Fields Millburn ve Ryan Nicodemus, minimalizmi temel alan Less Is Now akımını geliştirdi. Eski dost olan bu ikili, tüketim kültürüne karşı mücadele ederken, daha azla yaşamanın nasıl mümkün olabileceğini bu belgeselde anlatıyor.

KADİM UYGARLIKLAR (ANCİENT APOCALYPSE)- IMDb: 7.3

Gazeteci Graham Hancock, dünyanın dört bir yanındaki arkeolojik alanları inceleyerek, bildiğimiz tarihin çok daha eski ve daha gelişmiş bir uygarlığa dayandığı ihtimalini araştırır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.