Niğde’de hangi dağlar var? Niğde’nin en yüksek dağı hangisi?

Tarihi ve bulunduğu konum bakımından turistlerin oldukça ilgisini çeken Niğde şehrinin dağları da turistlerin akın ettiği lokasyonlardan biri oldu. Hem yerli hem de yabancı turistler sıklıkla “Niğde’de hangi dağlar var? Niğde’nin en yüksek dağı hangisi?” sorularını aratmaya başladılar. Biz de sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık. Detaylar haberimizde!

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 10:22
Kaynak: HABER MERKEZİ
Niğde’de hangi dağlar var? Niğde’nin en yüksek dağı hangisi?

Ülkemizin çok sevilen şehirlerinden biri olan Niğde, son zamanlarda manzarası, doğası, tarihi ile çokça gündeme gelmeyi başarmıştır. Biz de sizler için merak ettiğiniz her şeyi ve daha fazlasını araştırdık. Peki “Niğde’de hangi dağlar var? Niğde’nin en yüksek dağı hangisi?

Niğde’de hangi dağlar var?

Bolkar Dağları

Bolkar Dağları, eski adıyla Bulgar Dağları olarak bilinen, Konya, Niğde ve Mersin illerinde yayılan tektonik bir dağ sırasıdır. En yüksek noktası 3.524 metre rakıma sahiptir.

Demirkazık Dağı

Demirkazık, Niğde'nin Aladağlar bölgesinde bulunan ve 3757 metre yüksekliğindeki bir dağdır. Uzun süre Aladağlar'ın en yüksek zirvesi olarak kabul edilmiş olsa da yapılan araştırmalar sonucunda en yüksek zirvenin Kızılkaya olduğu belirlenmiştir.

Göllüdağı

Göllüdağ, Niğde şehir merkezinin 60 kilometre kuzeyinde, Gölcük Beldesi'ne bağlı Kömürcü köyünün güneybatı yönünde yer alan bir sönmüş yanardağdır. Dağın yüksekliği 2172 metre olarak ölçülmüştür. Volkan konisinin tepesinde bir krater çukuru bulunmakta olup, bu krater içinde dağa adını veren krater gölü bulunmaktadır.

Hasan Dağı

Hasan Dağı, deniz seviyesinden 3268 metre yüksekliği ile bir volkanik dağdır. Bu dağın iki büyük krateri vardır: Büyük Hasan ve Küçük Hasan Dağı. Melendiz Dağı'nın büyük bir bölümü, bu iki kraterden çıkan lavlar tarafından oluşturulmuştur.

Medetsiz Dağı

Medetsiz Dağı, Orta Toroslar'da, Bolkar Dağları üzerinde 3524 m yüksekliğinde bir dağdır. Bolkar Dağları Orta Toroslar'ın en yüksek bölümüdür. Medetsiz Dağı Bolkarlar'ın kuzey doğru uzanan parçasıdır. Niğde Ulukışla Mersin Çamlıyayla ilçelerinin sınırı dağın doruklarından geçer. Zirve Çamlıyayla sınırlarında bulunur.

Niğde’nin en yüksek dağı hangisi?

Niğde'nin en yüksek dağı, Medetsiz zirvesidir. Niğde ilinin Ulukışla ilçesi sınırları içerisinde yer alan Medetsiz zirvesi konum itibarıyla Ulukışla'nın 20 km kadar güneydoğu yönünde yer alır. Toros Dağları'nın Bolkar Dağları olarak isimlendirilen dağlık bölgesinin en yüksek noktasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.