Ordu’da hangi göller var? Ordu’nun en büyük gölü hangisi?

Ordu, Karadeniz'in serin sularıyla yıkanmış, doğal güzellikleriyle göz kamaştıran bir ilimizdir. Doğal güzellikleriyle her mevsim ziyaret edilmeye değerdir. Doğaseverler ve dinlenmek isteyenler için mükemmel bir kaçış noktasıdır. Gölleri ile de büyüler. İşte Bolu’nun gölleri…

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 16:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ordu’da hangi göller var? Ordu’nun en büyük gölü hangisi?

Ordu, hem dinlenmek hem de doğayla iç içe olmak isteyenler için mükemmel bir kaçış noktasıdır. Doğa ile iç içe geçen yerleşimleri, yeşilin her tonunu sunan ormanları ve etkileyici gölleri ile bilinir. Peki Ordu’da hangi göller var? Detaylar haberimizde…

Peki Ordu’da hangi göller var?

Çiğ Gölü

Ordu ilinin Mesudiye ilçesinde bulunur. Tatlı su gölüdür, yüzeyden geleğeni ve gideğeni yoktur. Göl, Orta Karadeniz kuş göç yolu üzerinde yer aldığı için birçok göçmen kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Sığ bir göl olan Çiğ Gölü, maksimum derinliği yaklaşık 7 metre civarındadır.

Gaga Gölü

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Fatsa-Aybastı karayolunun 8. kilometresinde bulunan Yassıtaş Mahallesi'nde, heyelan sonucu oluşmuş bir göl bulunmaktadır. Göl heyelan sonucu oluşmuştur. Heyelan sonucunda oluşan çukurluklar, zamanla yağışlarla dolarak doğal olarak göl haline gelmiştir. Göle akan doğrudan bir akarsu bulunmamakla birlikte küçük bir kanal aracılığıyla Bolaman Irmağı'na bağlanan gölde kerevit, sazan ve yerel balık türleri yaşamaktadır.

Gökgöl

Ordu ilinin Gölköy ilçe merkezinde yer alan bir tektonik göldür. Gökgöl, yağışlar ve yeraltı sularıyla beslenir; sularını dışarıya bir kanal aracılığıyla boşaltır. Genellikle göl yüzeyi düzgün ve sakin bir görünüme sahiptir. Gökgöl çevresi, çam ormanları ve doğal bitki örtüsüyle kaplıdır. Doğa yürüyüşleri ve piknik yapmak için ziyaretçilerine uygun bir ortam sunar.

Ulugöl

Ordu ili Gölköy ilçesi sınırları içinde bulunan bir heyelan set gölüdür. Heyelan alanında üç göl oluşmuştur; en büyüğü Ulugöl'dür. Çepekli Göl ve diğer küçük göller sazlık alanlarla çevrilidir. Göl yer altı suları ve yüzey suları ile beslenmektedir. Gölde balık ve yaban ördeği avı yapılabilir, çevresi tamamen ormanlarla kaplıdır. Ayrıca gölün etrafında çeşitli bitkilerin bulunduğu iki küçük göl daha vardır. Her yıl yerel yönetimler tarafından düzenlenen "Ulugöl Şenlikleri", Temmuz ayında gerçekleştirilmektedir. Tabiat parkı içinde, günü birlik dinlenme ihtiyaçlarını karşılayacak piknik alanları bulunmaktadır.

Ordu’nun en büyük gölü hangisi?

Ordu’nun en büyük gölü Ulugöl’dür.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.