Prof. Dr. Bayram Yılmaz kimdir?

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörülüğü’ne Prof. Dr. Bayram Yılmaz atandı. Peki Prof. Dr. Bayram Yılmaz kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 09:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Prof. Dr. Bayram Yılmaz kimdir?

Dün gece yayımlanan Resmi Gazete’de yer alan atama kararlarına göre Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Bayram Yılmaz atandı. Bu haberin üzerine arama motorlarında ‘Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü kim oldu, Prof. Dr. Bayram Yılmaz kimdir’ şeklinde sorulara yanıt aranıyor. Sizler için bu sorunun cevabını derledik. Detaylar haberin devamında…

PROF. DR. BAYRAM YILMAZ KİMDİR?

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, 1971 yılında Rize'de doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, doktorasını 1997 yılında University of Glasgow Tıp Fakültesi Fizyoloji Enstitüsü'nde tamamladı.

2007 yılında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Yılmaz, aynı zamanda State University of New York at Albany & WHO Collaborating Center danışma kurulu üyesidir.

Araştırma alanları arasında nöroendokrinoloji, nörobilim, üreme endokrinolojisi ve endokrin bozucular yer almaktadır. Uluslararası dergilerde 150 makale, ulusal dergilerde ise 18 makale yayınlamış olup, çalışmaları 5000’den fazla atıf almıştır. Yurt içi ve yurt dışında pek çok önemli bilimsel kongrede başkanlık yapmış ve sunumlar gerçekleştirmiştir.

Son olarak, Prof. Dr. Bayram Yılmaz, 26 Temmuz 2024 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.