Roblox Türkiye'de ne zaman açılacak? 8 Ağustos 2024 Roblox açıldı mı?

Instagram yasağının ardından, 15 milyondan fazla kullanıcının bulunduğu Roblox platformuna da erişim kısıtlaması getirildi. Kullanıcılar, Roblox'un yeniden erişime açılıp açılmayacağını merak ediyor. Peki, Roblox Türkiye'de ne zaman açılacak? 8 Ağustos 2024 Roblox açıldı mı? İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 11:30
Kaynak: HABER MERKEZİ
Roblox Türkiye'de ne zaman açılacak? 8 Ağustos 2024 Roblox açıldı mı?

Roblox, kullanıcıların kendi oyunlarını tasarlayıp paylaşmalarına imkan tanıyan bir platformdur. Roblox Studio adındaki araç, bireylerin oyun geliştirmelerini mümkün kılar. Roblox yalnızca bir oyun alanı değil, aynı zamanda sosyal etkileşim sağlayan bir mecra olarak da bilinir. Özellikle çocuklar arasında popülerdir.

Ancak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Roblox'un Türkiye'den erişimini engelleme kararı aldı. BTK'nın resmi sitesinde duyurulan karara göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmanın ardından Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla bu engelleme yapılmıştır. UYAP sisteminde yayınlanan karara uygun olarak engelleme işlemi gerçekleştirilmiştir.

Peki, Roblox Türkiye'de ne zaman açılacak? 8 Ağustos 2024 Roblox açıldı mı? 8 Ağustos 2024 itibarıyla Roblox yasağının durumu hakkında detaylar...

Roblox Türkiye'de ne zaman açılacak

ROBLOX TÜRKİYE'DE NE ZAMAN AÇILACAK?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Bilişim Suçları Birimi, çocukları hedef alan zararlı içeriklerin bulunması nedeniyle www.roblox.com/tr sitesine ve uygulama mağazalarındaki bağlantılara erişimin engellenmesini istedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Roblox oyun platformunun Türkiye'deki erişiminin kısıtlanmasıyla ilgili olarak,

 "Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür." ifadesini kullandı.

Roblox'a 7 Ağustos tarihinden itibaren erişilemiyor.

Roblox Türkiye'de ne zaman açılacak

8 AĞUSTOS 2024 ROBLOX AÇILDI MI?

Roblox'a uygulanan kısıtlamanın ne zaman sona ereceğine dair şu anda herhangi bir bilgi mevcut değil.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.