Şahsenem kimdir? Şahsenem nereli, kaç yaşında?

Şarkıcı Şahsenem’in kim olduğu arama motorlarında sıklıkla aratılmaya başlandı. Şahsenem kimdir, nereli ve kaç yaşında gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 15:40
Kaynak: HABER MERKEZİ
Şahsenem kimdir? Şahsenem nereli, kaç yaşında?

Evrim Akın’ın programına konuk olması ile gündeme gelen Şahsenem, arama motorlarında aratılan bir isim haline geldi. ‘Şahsenem kimdir, Şahsenem O Bu Gece Gelecek kaç yılında çıktı’ gibi soruların yanıtları haberimizde…

ŞAHSENEM KİMDİR?

Shohsanam Qilicheva, bilinen adıyla Şahsenem 2 Ekim 1968 tarihinde doğmuş olan Özbek-Türk şarkıcı, model ve oyuncudur.

16 çocuklu bir ailede doğan Şahsenem, marangoz olan babasının yanında çalışarak çocukluğunu geçirdi. Ancak 16 yaşında Batır Zakirov'un bir şarkısını dinledikten sonra müziğe ilgi duymaya başladı. Uluslararası Asya'nın Sesi yarışmasında birinci seçilmesiyle kariyerinde önemli bir adım attı. Bu başarının ardından film teklifleri aldı ve birçok filmde rol aldı. Ancak ailesi şarkıcılık yapmasını istemediği için onu karanlık bir odaya hapsederek engellemeye çalıştı.

1992 yılında konser turnesi için Türkiye'ye gelen Şahsenem, burada kalmaya karar verdi. Bir süre İstanbul'da Rusça tercümanlık yaptı. Türkiye'deki müzik kariyerine Seyyah adlı albümü ile başladı ve dört yıl sonra Efsane Aşk albümü ile müzik piyasasına geri dönerek büyük bir hayran kitlesi kazandı. Bu başarısını sonraki yıllarda da sürdürdü. Son albümünden sonra ressam Amrin Han ile evlendi ve müzik piyasasından çekildi.

ŞAHSENEM O BU GECE GELECEK KAÇ YILINDA ÇIKTI?

Şimdilerde 55 yaşında olan şarkıcının sevilen parçalarından olan ‘O Bu Gece Gelecek’ isimli şarkı, Seyyah albümünden olup, 1996 yılında çıkmıştır.

ŞAHSENEM DİSKOGRAFİSİ

Seyyah (1996)

Efsane Aşk (2000)

Kısasa Kısas (2006)

Her şey Boş Şu Yalancı Dünyada (2011)

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.