Sergio Llull kimdir? Sergio Llull kaç yaşında?

Sergio Llull, şu sıralar arama motorlarında ismi en sık aratılan isimler arasında yer alıyor. Peki Sergio Llull kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 15:25
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sergio Llull kimdir? Sergio Llull kaç yaşında?

Basketbol severlerin arama motorlarında en sık arattıkları isimler arasında Sergio Llull bulunuyor. İnternet kullanıcıları, ‘Sergio Llull kimdir, kaç yaşında’ gibi sorulara yanıt bulmaya çalışıyor. Sizler için bu soruları yanıtladık. Detaylar haberimizde…

SERGİO LLULL KİMDİR?

Sergio Llull Melia 15 Kasım 1987 tarihinde Maó, Minorka’da doğmuş İspanyol profesyonel basketbol oyuncusudur. Şu anda Liga ACB ve EuroLeague'de mücadele eden Real Madrid'de forma giymektedir. 1.92 metre boyunda olan Llull, oyun kurucu ve şutör gard olarak görev yapmaktadır. Hızı, yüksek zıplama yeteneği, güçlü savunması ve etkili şutları ile tanınan Llull, hem oyun kurucu hem de şutör gard pozisyonlarında başarıyla oynayabilmektedir.

Sergio Llull, profesyonel basketbol kariyerine 2005-06 sezonunda İspanyol ACB Ligi ekiplerinden Manresa'da başlamıştır. 2007 yılında EuroLeague'de Real Madrid ile mücadele etmeye başlamıştır. 2009 NBA Seçmeleri'nde Denver Nuggets tarafından 34. sıradan seçilmiş olan Llull, 2010 yılında yaptığı anlaşma gereği Real Madrid ile sözleşmesini 2014 yılına kadar uzatmıştır. 2012 yılında Copa del Rey finalinde gösterdiği performansla turnuvanın MVP'si seçilmiştir.

SERGİO LLULL MİLLİ TAKIM

Genç yaşta İspanyol millî basketbol takımlarında önemli başarılar elde eden 37 yaşındaki Sergio Llull, 2004 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda U-18 millî takımıyla altın madalya kazandı ve 2007 FIBA Avrupa U-20 Şampiyonası'nda gümüş madalya elde etti. Ayrıca, İspanya millî takımının vazgeçilmez oyuncularından biri olarak, 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ise millî takımıyla birlikte gümüş madalyanın sahibi oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.