Tarihte bugün ne oldu? 25 Temmuz

Tarihler 25 Temmuz’u gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 17:11
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 25 Temmuz

Türkiye ve dünyada 25 Temmuz tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

25 TEMMUZ TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

1951'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun" ya da diğer adıyla "Atatürk Kanunu", Atatürk devrimlerini korumak, Atatürk'ün hatırasına ve anısına saldırıları önlemek amacıyla oluşturulmuş bir yasadır. Bu kanun ile Atatürk'e hakaret eden kişilere cezai yaptırımlar getirilmiştir. Kanun, Türkiye'deki modern laik düzenin temellerinden biri olarak kabul edilmektedir ve hala yürürlükte olan önemli bir yasadır.

25 TEMMUZ TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

Brad Wanamaker, Amerikalı bir profesyonel basketbol oyuncusudur. 25 Temmuz 1989'da Philadelphia, Pensilvanya'da doğmuştur. Oyun kurucu ve şutör gard pozisyonlarında görev almaktadır. Kariyerine üniversite takımlarında oynayarak başlamış ve daha sonra Avrupa liglerinde de forma giymiştir. NBA'de Boston Celtics ve Golden State Warriors gibi takımlarda 23 Haziran 2016'da Wanamaker, Darüşşafaka Doğuş ile geçirdiği iki yılın ardından. 7 Eylül 2017 tarihinde Fenerbahçe Doğuş ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. 2018 yılının Temmuz ayında Boston Celtics'e transfer oldu. Başarıları arasında EuroLeague şampiyonluğu da bulunmaktadır.

25 TEMMUZ TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

Ahmet Yılmaz Gruda, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olarak tanınan bir sanatçıdır. Aynı zamanda şair, oyun yazarı, tiyatro yönetmeni, çevirmen ve reklamcı olarak da faaliyet göstermiştir. 14 Mart 193'da İstanbul'da doğan Gruda, sanat hayatına genç yaşlarda adım atmıştır. Çeşitli tiyatro oyunlarında yer almış ve sinema ile televizyon dünyasında da kariyer yapmıştır. Ayrıca edebi çalışmaları da bulunmaktadır. Ahmet Yılmaz Gruda'nın sanat hayatındaki başarıları ve etkisi Türk kültürü üzerinde oldukça önemlidir.  Bir süredir sağlık sorunu yaşayan oyuncu, 25 Temmuz 2023 tarihinde tedavi gördüğü Özel Güngören Hastanesinde 93 yaşında öldü. Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nden uğurlanan Gruda'nın cenazesi, Şakirin Camii'nde ikindi vaktine müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.