TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihte bugün ne oldu? 30 Haziran

Tarihler 30 Haziran'ı gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 16:59
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 30 Haziran

Türkiye ve dünyada 30 Haziran tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

30 HAZİRAN TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

Tunguska olayı, 30 Haziran 1908 günü Sibirya'nın Podkamennaya Tunguska Irmağı yakınlarında gerçekleşen bir göktaşı veya kuyruklu yıldız çarpışması sonucu meydana gelen patlamadır. Patlama sonucunda yüzlerce kilometrekarelik bir alan ağaçlandırma dahil olmak üzere büyük zarar görmüş ve bölgede yaşayan insanlar etkilendi. Patlamanın şiddeti, yaklaşık 100 Hiroshima atom bombasının gücüne eşdeğer olarak tahmin edilmiştir. Bu olay hala bilim insanları tarafından incelenmekte ve araştırılmaktadır.

 30 HAZİRAN TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

Ebru Polat 30 Haziran 1983 tarihinde İzmir'de doğmuştur. Türk pop müzik şarkıcısı olarak tanınan Polat aynı zamanda avukattır. Müzik kariyeri boyunca birçok hit şarkıya imza atmış ve Türk pop müziğine önemli katkılarda bulunmuştur. Ayrıca avukatlık mesleğini de sürdürmekte olan Polat, hem müzik dünyasında hem de hukuk alanında başarılı bir kariyere sahiptir. 2011'de "Dinle 2011" albümünü yayımladı. Albümde Sezen Aksu'nun "Haydi Git" şarkısına yorumladı. Ayrıca albümde "Mutlu Ol Yeter" ve "Artık Sevmeyeceğim" şarkılarının cover'larına yer verdi.

30  HAZİRAN TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

Hüseyin Avni Baradan, 15 Haziran 1932 tarihinde İzmir'de doğmuş ve 30 Haziran 2004 tarihinde yine İzmir'de vefat etmiştir. Türk sinema ve tiyatro oyuncusu olarak tanınan Baradan aynı zamanda gazetecilik de yapmıştır. Uzun yıllar boyunca Türk sinemasına ve tiyatrosuna önemli katkılarda bulunan Baradan, ayrıca gazetecilik alanında da aktif bir şekilde çalışmıştır. Çok yönlü bir sanatçı olarak bilinen Hüseyin Avni Baradan, Türk kültür ve sanat dünyasına değerli eserler bırakmıştır.

Gazetecilik ve foto muhabirliği ile başlayan çalışma hayatında, Demokrat İzmir, Hürriyet, Ege Ekspres gazetelerinde çalıştı. İzmir'de bir lokantada otururken, sene 1950 de tesadüfen sinemeya başlayan Hüseyin Baradan, sinemada bazen "kötü adam", bazen "arkadaş canlısı, sevimli dost" karakterlerini başarı ile canlandırmış bir sanatçıdır. ,

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.