TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihte bugün ne oldu? 4 Temmuz

Tarihler 4 Temmuz’u gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 17:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 4 Temmuz

Türkiye ve dünyada 4 Temmuz tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

Tarihte bugün Ankara Üniversitesi kuruldu. Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet tarihiyle özdeşleşmiş ve milletle bütünleşmiş bir eğitim kurumudur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, sadece bir yönetim biçimi değişikliğinden ibaret olmayıp, çağdaş bilim, demokratik değerler ve kurumlara dayanan büyük bir toplumsal dönüşümün simgesidir. Aynı şekilde, Ankara Üniversitesinin açılışı da, klasik üniversite amaçlarının ötesinde, özel bir misyonun somutlaşmasını ifade eder. Bu üniversite, Atatürk ilke ve inkılaplarının temelini oluşturmak, bu değerleri tüm yurda yaymak, kökleştirmek ve çağdaşlık, bilim ve aydınlığın savunucusu olarak görev yapmak amacıyla, Atatürk tarafından kurulmuştur.

selçuk balcı

TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

Selçuk Balcı, 4 Temmuz 1988'de Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu ve Türk halk müziğinin önemli isimlerinden biri oldu. Çocukluğunda bağlama çalmaya başlayan Balcı, lise yıllarında kemençeye olan ilgisiyle dikkat çekti ve kısa sürede birçok Karadenizli sanatçıya kemençesiyle eşlik etti.

2011 yılında Kalan Müzik etiketiyle yayımladığı "Patika" adlı ilk albümü, tamamen kendi bestelerinden oluşan 14 şarkıyla müzik dünyasına damgasını vurdu. İki yıl aranın ardından, 2013'te çıkardığı "Mila" albümü de büyük beğeni topladı. Üçüncü albümü "Felamur" ise 2016'da dinleyicileriyle buluştu ve albümde birçok ünlü sanatçıyla düetler yaptı.

Selçuk Balcı, sadece albümleriyle değil, aynı zamanda film ve dizi müzikleriyle de adından söz ettirdi. "Bizum Hoca", "Moskova'nın Şifresi: Temel" ve "Benim İçin Üzülme" gibi yapımların müziklerine imza attı. Ayrıca, Zülfü Livaneli'nin 50. yıl projesinde bir şarkı seslendirdi ve "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisi için müzik yaptı. Balcı, Karadeniz müziğini geniş kitlelere sevdirmeyi başaran yetenekli bir sanatçı olarak kariyerine hız kesmeden devam ediyor.

barış akarsı

TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

Barış Akarsu (29 Haziran 1979, Zonguldak - 4 Temmuz 2007, Muğla), kısa ama etkileyici bir kariyere sahip Türk şarkıcı ve oyuncuydu. 2004 yılında Akademi Türkiye yarışmasında birinci olduktan sonra, 2005'te çıkardığı Islak Islak albümüyle büyük bir çıkış yaptı. "Islak Islak" ve "Mavi" gibi şarkılarıyla tanındı, ardından 2006'da ikinci albümü Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek’i yayımladı. Star TV'de yayımlanan Yalancı Yarim dizisinde başrol oynayarak geniş kitlelere ulaştı.

Akarsu, rock ve Anadolu rock tarzındaki müziğiyle büyük bir hayran kitlesi kazandı. 2007'de Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde En İyi Rock Sanatçısı Ödülü'nü aldı. Ancak kariyerinin zirvesindeyken, 29 Haziran 2007'de Bodrum'da geçirdiği trafik kazası sonucu beş gün yoğun bakımda kaldı ve 4 Temmuz 2007'de hayatını kaybetti. Ölümü müzik dünyasında büyük bir şok etkisi yarattı.

Barış Akarsu, genç yaşta hayatını kaybetmiş olmasına rağmen müziği ve enerjisiyle hatırlanmaya devam ediyor. Ölümünden sonra yayımlanan Ayrılık Zamansız Gelir albümü, onun müzik mirasını yaşatmaya devam ediyor. Barış Akarsu, Türk müziğinde derin izler bırakan ve genç yaşta kaybedilmiş bir yetenek olarak anılmaya devam edecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.