[title]|İlkses Gazetesi

Tarihte bugün ne oldu? 6 Mart

Tarihler 6 Mart'ı gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 22:30
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 6 Mart

Türkiye ve dünyada 6 Mart tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

6 MART TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

PAOLA CROCE KİMDİR?

Paola Croce, 6 Mart 1978'de Roma'da doğan İtalyan voleybolcudur. Voleybol kariyerine 9 yaşında doğduğu semtin takımı Mancini 34’te başlamıştır. Daha sonra Ascor Roma ve Polisportiva Roma 7 takımlarında voleybol yaşamını sürdürmüştür. 1999 yılında Volley Frascati takımına geçiş yapmasıyla smaçör olarak oynamaktan libero pozisyonuna geçmiştir.

Ulusal takım formasıyla 2007 Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştır. 2004'ten 2008'e kadar Foppapedretti Bergamo forması giymiş ve 2005 ile 2007 yıllarında Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşamıştır. 2008 yılında Serie A2 takımlarından Rebecchilupa Piacenza kulübüne transfer olmuştur.

6 MART TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

ÖMER SEYFETTİN KİMDİR?

28 Şubat 1884'te Gönen'de doğan ve Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan öykü yazarı Ömer Seyfettin, 6 Mart 1920'de henüz 36 yaşındayken İstanbul'da vefat etti.

Türk edebiyatının çağdaş öykücülerinden biri olan Ömer Seyfettin, Kafkas göçmeni olan Yüzbaşı Ömer Şevki Bey'in oğluydu. Öğrenimine Gönen'de başlayan Seyfettin, daha sonra babasının görevi nedeniyle İstanbul'a taşındı ve burada eğitimine devam etti.

1903 yılında İstanbul'da Mekteb-i Harbiye'den mezun olan Ömer Seyfettin, mülazim (teğmen) rütbesiyle orduya katıldı. İzmir Zabitan ve Efrat Mektebi'nde öğretmenlik yaparken, Balkan Savaşı'nın patlak vermesiyle tekrar askere alındı ve çeşitli cephelerde savaştı.

Yazarlık kariyerine öğrencilik yıllarında başlayan Ömer Seyfettin, şiirlerini "Mecmua-i Edebiye"de yayınlamaya başladı. Ardından öykü yazmaya yönelen Seyfettin, "Sabah" gazetesinde ilk öyküsü olan "İhtiyarın Tenezzühü"nü yayınladı.

Seyfettin'in yazıları, özellikle Selanik'te yayınlanan "Genç Kalemler" dergisinde tanındı ve "Milli Edebiyat" akımının öncülerinden biri olarak kabul edildi. Yalın bir dil kullanarak Türkçe'nin Arapça ve Farsça sözcüklerden arındırılmasını savunan Seyfettin, öykülerinde sıklıkla halk geleneklerini ve günlük konuşma dilini işledi.

Ömer Seyfettin'in ölümünden sonra eserleri derlenerek yayımlandı. Şerif Hulusi tarafından gözden geçirilen ve 10 cilt halinde yayımlanan öyküleri, Türk edebiyatının önemli bir mirası olarak kabul edilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.