Tarihte bugün ne oldu? 9 Temmuz

Tarihler 9 Temmuz’u gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 17:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 9 Temmuz

Türkiye ve dünyada 9 Temmuz tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

9 TEMMUZ TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

Güney Sudan, Afrika'nın doğusunda bulunan bir ülkedir. Bağımsızlığını 2011 yılında kazanan Güney Sudan, Sudan'dan ayrılarak bağımsız bir devlet olmuştur. Ülkenin başkenti Juba'dır. Güney Sudan, Sahra Altı Afrika'nın en genç ve en az gelişmiş ülkelerinden biridir. Zengin petrol rezervleri bulunmasına rağmen iç savaşlar ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle ekonomik sorunlar yaşamaktadır. Aynı zamanda çeşitli etnik grupların bulunduğu ve bu etnik gruplar arasında süregelen çatışmaların yaşandığı bir ülkedir.

9 TEMMUZ TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

Thomas Jeffrey Hanks, Amerikalı bir sinema oyuncusudur. 9 Temmuz 1956'da California'da doğmuştur. Kariyerine televizyon dizilerinde ve filmlerde küçük rollerle başlamıştır.Hanks'in çıkış yapmasını sağlayan film ise 1984 yapımı "Splash" olmuştur. Daha sonra "Big" ve "Sleepless in Seattle" gibi romantik komedilerde rol almıştır ve büyük bir popülarite kazanmıştır.Ancak Hanks'in en büyük çıkışını yaptığı film, 1994 yapımı "Forrest Gump" olmuştur. Bu filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü'nü kazanmıştır.

Hanks, kariyeri boyunca pek çok önemli filmde yer almış ve başarılı performanslarıyla dikkat çekmiştir. Bazı önemli yapımları arasında "Apollo 13", "Saving Private Ryan", "The Green Mile", "Cast Away" ve "Captain Phillips" bulunmaktadır.

Tom Hanks, aynı zamanda iyi bir seslendirme sanatçısı olarak da tanınmaktadır. Woody karakterini seslendirdiği animasyon serisi Toy Story ile de bilinir.

Kariyerinin yanı sıra, Hanks sosyal sorumluluk projelerine aktif olarak katılır ve çeşitli yardım kuruluşlarına destek verir. Ayrıca tiyatroda da sahneye çıkarak sanat dünyasındaki etkinliklerini sürdürmektedir.

9 TEMMUZ TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

Mehmet Akan, Türk tiyatro ve sinema dünyasında önemli bir isim olarak bilinir. 5 Aralık 1939'da Şanlıurfa'da doğmuş ve 9 Temmuz 2006'da İstanbul'da hayatını kaybetmiştir. Kariyeri boyunca birçok farklı alanda çalışmıştır; tiyatro oyunculuğu, yönetmenlik, koreografi, folklor çalışmaları ve yazarlık gibi.Tiyatro alanında başarılı performanslarıyla tanınan Mehmet Akan, aynı zamanda sinema dünyasında da bazı önemli yapımlarda yer almıştır. Oyunculuk yeteneğiyle dikkat çekmiş ve sektörde saygın bir konuma gelmiştir.Ayrıca folklor çalışmalarıyla da tanınan Akan, Türk kültürünü ve geleneklerini sahneye taşıyan önemli projelere imza atmıştır. Yaptığı koreografi çalışmaları ile de Türk halk danslarını daha geniş kitlelere tanıtmıştır. Mehmet Akan'ın ayrıca yazarlık faaliyetleri de bulunmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.