TBMM personel alımı yapacak: TBMM işçi alımı başvuru şartları neler?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 275 sürekli işçi alacağını açıkladı. İş arayan vatandaşlar bu duyuru üzerine detaylı bilgi edinmek için araştırmalara başladı. Peki, TBMM personel alımı başvurusu nasıl yapılır ve hangi şartlar gerekiyor?

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 12:22
Kaynak: HABER MERKEZİ
TBMM personel alımı yapacak: TBMM işçi alımı başvuru şartları neler?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" çerçevesinde noter huzurunda dijital ortamda kura çekimi yöntemiyle 275 sürekli işçi alacak. TBMM işçi alımına başvurmak isteyenler, bu konu hakkında detaylı bilgi edinmek için internet üzerinde arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Peki, TBMM işçi alımı ne zaman yapılacak ve başvuru şartları neler?

TBMM personel alımı yapacak

TBMM İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

TBMM işçi alımı başvuruları, 14 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 09:00'da başlayacak ve 27 Ekim 2024 Pazar günü saat 23:59'da sona erecek. Adaylar, başvurularını e-Devlet aracılığıyla TBMM/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

TBMM personel alımı yapacak

TBMM İŞÇİ ALIMI KURASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TBMM personel alımının heyecanla beklenen kura çekim sonuçları, 18 Aralık 2024 tarihinde saat 10:00'da noter huzurunda TBMM'de yapılacak. Kura çekiminin canlı yayınlanacağı bağlantı ise, TBMM'nin resmi web sitesinde üzerinden "Duyurular" bölümünden paylaşılacak.

TBMM personel alımı yapacak

TBMM İŞÇİ ALIMI HANGİ ALANLARDA OLACAK?

  • Araç Yıkama İşçisi
  • Bakıcı Anne
  • Bulaşıkçı
  • Cankurtaran
  • Ciltçi
  • Çamaşırhane İşçisi
  • Çilingir
  • Dönerci
  • Garson
  • Kaynakçı
  • Kebapçı
  • Marangoz
  • Şoför
  • Pideci

TBMM personel alımı yapacak

TBMM İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

TBMM işçi alımı başvuru şartları ise şu şekildedir:

a. Türk vatandaşı olmak, 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklıdır.

b. Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

c. Kamu haklarından mahrum olmamak şarttır.

ç. Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla hapis cezası almış veya affedilmiş olsalar dahi; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihale fesadı, edim ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık gibi suçlardan mahkûm olmamak gerekmektedir.

d. Erkek adayların askerlikle ilişiği bulunmamalıdır; askerlik durumuna göre ya muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış ya da tecilli veya muaf durumunda olmaları beklenmektedir.

e. Görevlerini yapmalarına engel olabilecek sürekli vücut veya akıl hastalığı bulunmamalıdır.

f. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanılmamış olmalıdır (dul ve yetim aylığı alanlar hariç).

g. Kamu kurumlarında görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmalıdır.

ğ. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmalıdır.

h. İlan ekinde bulunan TBMM Sürekli İşçi Alımı Aranan Nitelikler Tablosu'nda belirtilen özel şartları taşımak gerekmektedir.

ı. TBMM Sürekli İşçi Alımı Aranan Nitelikler Tablosu'ndaki öğrenim şartlarını karşılayarak, ilgili alan, bölüm veya programdan son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak şarttır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.