Tim Burton'ın efsanevi komedi-fantastik filmi: Beterböcek ne anlatıyor? İşte Beterböcek konusu ve oyuncuları

Sinema tarihinin kült yapımlarından biri olan "Beterböcek" (Beetlejuice) filminin merakla beklenen devam filmi "Beetlejuice Beetlejuice"'den (Beterböcek Beterböcek) yeni fragman ve poster yayınlandı. İlk filmin üzerinden 36 yıl geçtikten sonra gelen bu devam filmi, bu yılki Venedik Film Festivali'nin açılış filmi oldu. Peki, 36 yıl önce vizyona giren Beterböcek  filmi ne anlatıyor? İşte Beterböcek filminin konusu ve oyuncuları...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 20:59
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tim Burton'ın efsanevi komedi-fantastik filmi: Beterböcek ne anlatıyor? İşte Beterböcek konusu ve oyuncuları

Bu yıl 28 Ağustos - 27 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek 81. Venedik Film Festivali'nin açılış filmi olarak seçilen "Beterböcek 2"'den yeni afiş ve fragman duyuruldu. Tim Burton'ın yönetmenliğinde, 1988'de sinemaseverlerle buluşan "Beterböcek" filmi, 36 yıl aradan sonra merakla beklenen devam filmiyle geri dönüyor. Peki, 36 yıl önce vizyona giren Beterböcek filmi ne anlatıyor? İşte Beterböcek filmi konusu ve oyuncuları...

beterböcek

Beterböcek  filmi ne anlatıyor?

1988 yapımı "Beterböcek" (İngilizce özgün adıyla "Beetlejuice"), sinema tarihinin kült filmlerinden biri olarak hala hafızalarda yer ediyor. Tim Burton'ın yönetmen koltuğunda oturduğu, Michael McDowell'ın senaryosunu yazdığı bu fantastik komedi filmi, özgün karakterleri ve yaratıcı hikayesiyle dikkat çekti. Başrolünde Michael Keaton, Geena Davis, Alec Baldwin, Winona Ryder, Jeffrey Jones, ve Catherine O'Hara gibi isimlerin yer aldığı film, Burton'ın sinemasının temel özelliklerini barındıran bir prototip olarak anılıyor.

Klasik Hayalet Komedisi: Beterböcek'in Konusu

Filmin konusu, Vermont'ta yeni evli genç çift Barbara (Geena Davis) ve Adam (Alec Baldwin) Maitland'ın, bir trafik kazası sonucu ölüp hayalet olarak eve döndüklerinde başlar. Kendi evlerinde kalmaya devam etmeleri gerektiğini öğrenen çift, evlerine yerleşen züppe New York'lu Deetze ailesini (Jeffrey Jones, Catherine O'Hara ve Winona Ryder) evlerinden atmak için çabalar. Lydia'nın (Winona Ryder) yardım ettiği çift, eski tarz hayaletlerle baş edemeyince, rahatsız edici bir hortlak olan Beterböcek’i (Michael Keaton) çağırmak zorunda kalır. Ancak Beterböcek, kendi planlarını uygulamaya kalkınca işler daha da karışır.

"Beterböcek", yayımlandığı yıl için olağanüstü özel efektleriyle dikkat çekti ve 1989 yılında En İyi Makyaj Akademi Ödülü'nü kazandı. Film ayrıca makyaj ve özel efektler dallarında BAFTA ödüllerine aday gösterildi. Bu beğeni, filmi 1989 yılında aynı isimle bir animasyon TV dizisine ve bir video oyununa dönüştürdü.

Beterböcek Devam Filmi Yolda

Uzun yıllar sonra, 10 Mayıs 2023'te "Beterböcek"’in devam filmi resmi olarak duyuruldu. Yeni yapım, 6 Eylül 2024’te sinemalarda olacak ve Tim Burton’ın ikonik filmi yeniden sinema ekranlarına dönerek eski ve yeni izleyicileri bir araya getirecek.

beterböcek

Beterböcek Filmi Oyuncuları

Michael Caine - Dr. Bradford (Başrol)

Michael Caine, İngiliz aktör ve iki kez Oscar ödüllü bir isimdir. "Beter Böcek"te bilim adamı Dr. Bradford karakterini canlandırır.

Katharine Ross - Jill (Başrol)

Katharine Ross, ünlü bir Amerikalı aktris ve Oscar ödüllü. Filmde Jill adında önemli bir karakteri canlandırır.

Richard Widmark - General Slater

Richard Widmark, Amerikalı aktör ve Oscar ödüllü. Filmde askeri bir yetkili olan General Slater rolündedir.

Olivia de Havilland - Mrs. Hannah

Olivia de Havilland, efsanevi bir Amerikalı aktris ve iki kez Oscar ödüllüdür. Mrs. Hannah karakteriyle filmde yer alır.

Henry Fonda - Dr. O'Brien

Henry Fonda, ünlü bir Amerikalı aktör ve Oscar ödüllüdür. Dr. O'Brien rolünde yer alır.

Lee Grant - Mrs. Halsey

Lee Grant, Oscar ödüllü Amerikalı aktris ve yapımcıdır. Filmde Mrs. Halsey karakterini canlandırır.

José Ferrer - Dr. Pestrella

José Ferrer, Oscar ödüllü Puerto Riko'lu aktördür. Dr. Pestrella rolündedir.

Patricia Wayne - Martha

Patricia Wayne, Amerikalı aktris olarak bilinir ve filmde Martha karakterini oynar.

Cameron Mitchell - Colonel (Albay)

Cameron Mitchell, Amerikalı bir aktördür ve filmde bir albay karakterini canlandırır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.