Tosun Paşa filmi konusu nedir? Tosun Paşa filmi oyuncuları

Kemal Sunal’ın vazgeçilmez filmlerinden olan Tosun Paşa 24.07.2024 Çarşamba günü STAR TV’de yayınlanacak. Sunal’ın filmlerini kaçırmadan izleyenler filmin konusunu merak ediyor. İşte sizin için Tosun Paşa filmi hakkında merak edilenleri araştırdık.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 12:32
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tosun Paşa filmi konusu nedir? Tosun Paşa filmi oyuncuları

Tosun Paşa, Kemal Sunal’ın popüler filmleri arasında yer alıyor. TV’de yayınlanacağı açıklandıktan sonra seyircinin dikkatini çekti. Peki, Tosun Paşa filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Tosun Paşa nerede çekildi? Detaylar haberimizde...

Tosun Paşa filmi konusu nedir?

19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı Mısır Eyaleti'nde geçmektedir. İskenderiye'nin en değerli yeri olan Yeşil Vadi için Tellioğulları ve Seferoğulları adlı iki meşhur aile arasında şiddetli bir mücadele başlar. Devlet görevlileri bile Vadinin kime ait olduğuna karar veremezler.

Tellioğlu ve Seferoğlu aileleri, Yeşil Vadi'yi ele geçirmek için İskenderiye'nin en büyük devlet memuru Daver Bey'in kızı Leyla'yı almak için amansız bir rekabete girişirler. Daver Bey, Leyla'yı Seferoğulları'na vermeye karar verir. Bunun üzerine Tellioğlu ailesi, daha büyük bir plan için evin uşağı olan Şaban'ı (Kemal Sunal), Kahire'nin en etkili ve korkulan paşası olan Tosun Paşa olarak tanıtırlar.

Tosun Paşa kılığındaki Şaban, Tellioğlu ailesinin en büyük oğlu Lütfü'nün (Şener Şen) yakın arkadaşı gibi davranarak Yeşil Vadi ve Leyla'yı Tellioğulları'na kazandıracağına inanır. Ancak Leyla'ya karşı gerçekten bir duygusal çekim hisseder ve planı kendi duyguları yüzünden alt üst olur. Her şeyi eline yüzüne bulaştırır ve işler iyice karmaşık bir hal alır.

Sonunda, gerçek Tosun Paşa olan Kahire Sarayı'ndan gelir ve durumu anlar. Şaban'ın sahte kimliği ortaya çıkar ve herkes büyük bir şaşkınlık içinde kalır.

Gerçek Tosun Paşa (Oktar Durukan), Yeşil Vadi'ye el koyar ve Daver Bey'in kızı Leyla'yı kendine eş olarak alır. Bu olay, Tellioğulları ailesini büyük bir tehlike ve zor durumda bırakır. Hayatta kalmayı başaran Tellioğulları, bu olaydan sağ çıktıkları için şükrederek bir araya gelirler. Ancak herkesin gözünde suçlu olarak Şaban görülür. Oysa Lütfü, kendi planının içinde kaybolmuş ve gerçek Tosun Paşa'nın varlığını bir an için unutmuştur.

Tosun Paşa filmi oyuncuları

Tellioğulları

Kemal Sunal - Şaban (Sahte Tosun Paşa)

Şener Şen - Lütfü

Akil Öztuna - Akil

Adile Naşit - Adile

Ayşen Gruda - Zekiye

Tuncay Gürel - Bekir (Küçük Enişte)

Ergin Orbey - Vehbi

Oya Aydonat - Emine

Zihni Göktay - Ruhi

Filiz Toprak - Fatma

İhsan Bilsev - Mülayim

Günfer Feray - Hatice

Seferoğulları

Sıtkı Akçatepe - Sıtkı

Cevdet Arıkan - Suphi

Hikmet Gül - Rukiye

Ata Saka - Kasım

Ayten Erman - Mor elbiseli

Akif Kilman - Akil'e sopayla vuran

Nevin Güler - Sarı elbiseli

Tevfik Şen - Mavi ceketli

Suna Yıldızoğlu - Sarışın kız

Sıdıka Duruer

Diğer karakterler

Müjde Ar - Leyla

Mete Sezer - Daver Bey

Oktar Durukan - Hakiki Tosun Paşa

Bilge Zobu - Merasim kumandanı

Yasemin Esmergül - Dadı

Hayri Esen - Defterdar Bey

Celal Yonat - Çığırtkan

Ali Demir - Tellioğulları'nın yanlışlıkla kaçırdığı kişi

Tosun Paşa nerede çekildi?

Filmde Tellioğulları ailesinin ikamet ettiği konut olarak Yeşilköy semtindeki Simenoğlu Köşkü kullanıldı. Çöl sahneleri İstanbul'un Arnavutköy ilçesinin Ağaçlı köyünde çekilirken, İskenderiye beyi Daver Bey'in köşk sahneleri için dış mekân olarak Emirgân'daki Sarı Köşk, iç mekân sahneleri için ise Sarıyer'de bulunan Said Halim Paşa Yalısı tercih edildi. Tellioğulları ve Seferoğulları ailelerinin Yeşil Vadi için mücadele verdiği mekân ise İstanbul'un Kemerburgaz ilçesindedir.

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.