Trabzon'da İsmail Türüt rüzgarı esecek: İsmail Türüt kimdir?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ‘Ganita Akşamları’ etkinlikleri çerçevesinde Karadeniz müziğinin usta ismi İsmail Türüt’ü Trabzonlularla buluşturuyor. Peki, İsmail Türüt kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 12:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
Trabzon'da İsmail Türüt rüzgarı esecek: İsmail Türüt kimdir?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ‘Ganita Akşamları’ etkinlikleri kapsamında Karadeniz müziğinin usta ismi İsmail Türüt’ü Trabzonlularla buluşturacak. 27 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20.00’de Ganita Sahil Parkı’nda sahne alacak olan Türüt, Trabzonlularla buluşmak için sabırsızlandığını belirtti. Şehrin kültürel yaşamına renk katan ‘Ganita Akşamları’, konserler, söyleşiler ve film gösterimleri gibi etkinliklerle yaz aylarının en keyifli sosyal aktivitelerinden biri haline geliyor. Türüt’ün enerjik performansı ve Karadeniz türküleriyle dolu bu özel gece, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Peki, İsmail Türüt kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

İSMAİL TÜRÜT KİMDİR?

İsmail Türüt, 8 Haziran 1965 tarihinde Ambarlık, Rize'de doğmuş, Karadeniz'in güçlü seslerinden biri olarak tanınan Türk halk müziği sanatçısıdır. Üçü erkek, biri kız olmak üzere dört çocuklu bir ailenin ikinci büyük çocuğu olan Türüt, ilkokulu kendi köyü Ambarlık'taki Ambarlık İlkokulu'nda tamamladı.

Müzik kariyerine 1982 yılında çıkardığı ilk albümü "Laz Uşağı" ile adım atan Türüt, 1990'lı yıllardan sonra Erkan Ocaklı, Ozan Arif ve Cengiz Kurtoğlu gibi önemli isimlerle birçok kaset çalışması yapmıştır. 30'un üzerinde albümü bulunan sanatçı, Türkiye'de ve yurt dışında birçok konser vermiştir ve ülkenin en çok konser veren beş sanatçısından biri olarak bilinir.

Türüt, müzik dünyasının yanı sıra televizyon ekranlarında da boy gösterdi. Kanal 7, TGRT, Flash TV, Meltem TV, Kral Karadeniz TV ve Vizyon Türk TV'de "Türüt Show" ve "Fıkralarla Türkiye" gibi programlar sundu. Ayrıca, TGRT'de "Tirvana" ve Kanal 7'de "Naber Bacanak" adlı dizilerde başrol oynadı.

Sanatçı, 2000 yılında 6. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Halk Müziği Erkek" ödülünü kazanmış ve 2010 yılında çıkan "Kırktan Sonra" albümü hem Türkiye'de hem de birçok Avrupa ülkesinde satışa sunulmuştur.

Özel hayatında, Ayşe Morgül ile 1996 yılında evlenen ve 2014 yılında boşanan İsmail Türüt, Deniz, Yasemin, Miraç ve Nazlıcan adında dört çocuk babasıdır. 2001 yılında sahnede şarkı söylerken bacağından vurulmuş, bu olay Türkiye'de geniş yankı uyandırmıştır.

İSMAİL TÜRÜT KAÇ YAŞINDA?

8 Haziran 1965 yılında dünyaya gelen İsmail Türüt, 59 yaşındadır.

İSMAİL TÜRÜT NERELİ?

Başarılı sanatçı Türüt, Rizelidir.

İSMAİL TÜRÜT EVLİ Mİ?

İsmail Türüt, 1996 yılında Ayşe Morgül ile başlayan evlilik yolculuğunu 2014 yılında sonlandırdı. Deniz, Yasemin, Miraç ve Nazlıcan adında dört çocuğun babası olan Türüt, hem müzik kariyerinde hem de özel hayatında önemli bir yolculuğa imza atmış bir sanatçı olarak dikkat çekiyor. 

İSMAİL TÜRÜT ŞİMDİ NE YAPIYOR?

İsmail Türüt, Türkiye’de hem yurtiçinde hem de yurtdışında en fazla konser veren beş sanatçıdan biridir. 2010 yılında piyasaya sürülen "Kırktan Sonra" albümü, Türkiye’nin yanı sıra birçok Avrupa ülkesinde de satışa sunulmuştur. Ayrıca, hâlâ Vizyon Türk TV'de yayınlanan Türüt Show programı devam etmektedir.

İSMAİL TÜRÜT'Ü KİM ÜNLÜ YAPTI?

İbrahim Tatlıses, İdobay ile sözleşme imzalayarak bu firmayla gerçekleştirdiği ilk çalışması olan “Oflu ile Bayburtlu”yu müzikseverlerin beğenisine sundu. Albüm büyük ilgi gördü ve sadece Karadeniz bölgesinde değil, Türkiye genelinde geniş bir dinleyici kitlesi oluşturdu. Bu başarısıyla büyük bir çıkış yakaladı.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.