Türkiye'nin başarılı iş adamı Özcan Sümer kimdir, ne iş yapıyor?

Türkiye iş dünyasında öne çıkan isimlerden biri olan Özcan Sümer'in kim olduğu ve yaşam öyküsü büyük bir merak uyandırıyor. Peki Özcan Sümer kimdir, ne iş yapıyor, kaç yaşında? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 14:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
Türkiye'nin başarılı iş adamı Özcan Sümer kimdir, ne iş yapıyor?

Türkiye'nin iş dünyasında dikkat çeken isimlerden biri olan Özcan Sümer'in kim olduğu ve hayat hikayesi büyük bir merak konusu. Son dönemde internet aramalarında sıkça sorulan sorulardan biri de ünlü giyim markası Suwen'in sahibinin kim olduğudur. Özcan Sümer'in ilham verici hayat hikayesi ve Suwen markasının arkasındaki başarı öyküsü, iş dünyasında merak uyandırmaya devam ediyor. Özcan Sümer kimdir? Özcan Sümer ne iş yapıyor? İşte Özcan Sümer hakkında merak edilenler...

ÖZCAN SÜMER KİMDİR?

Özcan Sümer, 1961 yılında Rize'de doğmuş ve Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Kariyerine 1985-1993 yılları arasında bankacılık ve özel sektörde çeşitli pozisyonlarda çalışarak başlamıştır.

1993 yılında kendi şirketini kurarak iş dünyasına adım atan Özcan Sümer, Almanya, Mısır, Fas ve Bangladeş'te iç giyim üretim sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde kurucu ortak, yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu başkanı olarak toplamda 20 yılı aşkın bir süre görev yapmıştır.

ÖZCANSÜMER

Ekofer Tekstil Parfümeri San. Paz. A.Ş. (şimdi Suwen Tekstil San. Paz. A.Ş.)'de 2003-2017 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca 1993 yılından beri kurucu olduğu Eko Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır. İstanbul ve Zonguldak'ta kendi fabrikalarında iç giyim, ev giyim ve plaj giyim ürünleri üretimi yapmaktadır ve Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) tarafından birçok kez platin, altın ve gümüş ihracatçı ödüllerine layık görülmüştür. Şirketleri kurulduğundan beri dünyaca ünlü markalara ihracat yapmaktadır.

ÖZCANSÜMER

Özcan Sümer ayrıca İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB), Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) ve İstanbul Sanayi Odası'nda yönetim kurulu ve komite üyelikleri görevlerinde bulunmuştur.

Evli ve üç çocuk babası olan Özcan Sümer, aynı zamanda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) ve bağımsız denetçi belgelerine sahiptir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.