Ünlü sanatçı Candan Erçetin kimdir?

Güçlü sesi ile yıllardır pek çok kişi tarafından dinlenen başarılı müzisyen Candan Erçetin'in hayatı merak konusu oldu. Biz de sizin kendisi hakkında bilinmeyenleri araştırdık. Peki Candan Erçetin kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 12:02
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ünlü sanatçı Candan Erçetin kimdir?

Şarkıcı ve söz yazarı kimliğinin yanı sıra müzik öğretmenliği de yapan Candan Erçetin hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki güçlü sesi ile herkesi kendisine hayran bırakan Candan Erçetin kimdir? İşte merak edilen tüm detaylar...

Candan Erçetin kimdir?

10 Şubat 1963 tarihinde dünyaya gelen Candan Erçetin, Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve müzik öğretmenidir. 25 yılı aşkın süredir devam eden müzik kariyeri boyunca insan hayatını konu alan şarkılar hazırlayıp seslendirmesiyle tanınmaktadır. Albümlerini genellikle fazla tanıtım yapmadan piyasaya sürmesine rağmen, yapıtları yüksek satış rakamlarına ulaşarak dinleyiciler tarafından büyük beğeni kazanmış ve birçok kez takdir edilmiştir. Basında özel hayatıyla değil, müziğiyle ön planda olması takdir toplamıştır. Ayrıca farklı ve dikkat çekici video klipleriyle de tanınmaktadır. Balkan kökenli bir aileye sahip olmasının etkisiyle şarkılarında sıkça Balkan müziği enstrümanlarına yer veren Erçetin, Türkçenin yanı sıra Fransızca ve Yunanca şarkılar da seslendirmiştir. Erçetin, kontralto ses aralığına sahiptir.

candan erçetin

Lüleburgaz'da Arnavut ve Makedon kökenli bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Candan Erçetin, genç yaşlarında Galatasaray Lisesi'ne girerek İstanbul'a taşındı. Daha sonra şan eğitimi aldı ve İstanbul Üniversitesi'nde Klasik Arkeoloji bölümünden mezun oldu. Üniversitedeki son yılında, Klips ve Onlar grubunun bir üyesi olarak "Halley" şarkısıyla Türkiye'yi 1986 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etti. Ancak müzik kariyerine başlamak istemeyen Erçetin, arkeoloji eğitimine devam etti. 1995'te Hazırım albümüyle müzik dünyasına adım attı ve 1997'de "Yalan" şarkısını içeren Çapkın albümünü yayımladı. Elbette (2000) ve "Gamsız Hayat" şarkısıyla tanınan Neden (2002) albümleriyle büyük satış rakamlarına ulaştı. Ardından Melek (2004), Kırık Kalpler Durağında (2009) ve Milyonlarca Kuştuk... (2013) albümlerini çıkardı. Bunların yanı sıra, Fransızca şarkılardan oluşan Chante Hier Pour Aujourd'hui (2003) ve Aranjman 2011 (2011) albümlerini; Yunanca şarkılara yer verdiği Aman Doktor (2005) albümünü piyasaya sürdü.

candan erçetin

Erçetin, müzik kariyerinin yanı sıra çeşitli projelerde de yer almıştır. 1994 yılında sunuculuğa adım atan Erçetin, 2007'de "Candan Erçetin'le Beraber" ve "Solo Şarkılar" programlarını sunmuştur. Ayrıca 2005 yılında "Yıldızların Altında" müzikalinde başrol oynamıştır. "Gölgesizler" (2008) ve "Kaptan Feza" (2009) filmlerinin müziklerini hazırlamış ve yapımında görev almıştır. Bir süre Galatasaray Lisesi'nde müzik öğretmenliği yapmış, 2009'da ise Galatasaray Üniversitesi'nde diksiyon dersleri vermiştir. 25 Haziran 2013 tarihinde Ünal Aysal tarafından Ümit Özdemir ile birlikte Galatasaray SK Başkan Yardımcılığı'na atanmıştır. Erçetin, 2014 yılında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Fransız-Türk ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Sanat ve Edebiyat Nişanı ile ödüllendirilmiş, ayrıca bugüne kadar pek çok ödül kazanmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.