Ünlü şarkıcı Göksel kimdir nerelidir? Göksel neden boşandı?

Ünlü şarkıcı Göksel’in yaşamı merak ediliyor ve araştırılıyor. Sizler için kendisi hakkında merak edilen tüm detayları derledik. Peki Göksel kimdir ve nerelidir? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 19:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ünlü şarkıcı Göksel kimdir nerelidir? Göksel neden boşandı?

Şarkıcı ve söz yazarı Göksel’in hayatı merak konusu oldu ve arama motorlarında sık sık aratılıyor. Biz de sizler için kendisi hakkında merak edilenleri derledik. Peki Göksel kimdir ve nerelidir? Göksel neden boşandı? İşte detaylar…

Göksel kimdir?

Göksel Demirpençe, 25 Kasım 1971 tarihinde Elâzığ kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası kamyon şoförü, annesi ise ev hanımıydı. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümünde eğitimine devam ederken profesyonel müzik kariyerine adım atmıştır.

Göksel, üniversitede Yaşar Gaga ile tanıştıktan sonra 1992'den itibaren çeşitli orkestralarda solist olarak yer aldı. 1994 yılında ünlü müzisyen Onno Tunç ile tanıştı ve bu tanışmanın ardından ilk albümünü çıkardı. Aynı yıl Sezen Aksu'nun orkestrasında vokalist olarak çalışmaya başladı.

göksel 1

Göksel'in müzik kariyeri

Göksel'in ilk albümü "Yollar," Sarp Özdemiroğlu'nun prodüktörlüğünde 1997 yılında yayımlandı. Bu albümde ağırlıklı olarak kendi besteleri yer alıyordu. Ayrıca, Sezen Aksu ve Onno Tunç'un "Kurşuni Renkler" ve "Yakışıklı" adlı şarkılarını da yorumladı. Albümde en çok dikkat çeken parça "Sabır" oldu. Göksel'in teatral yorumu ve Yavuz Çetin'in gitar solosuyla beğeni topladı. İkinci albümü "Körebe" ise Ekim 2001'de piyasaya sürüldü ve özellikle "Depresyondayım" şarkısı büyük ilgi gördü. Bu albüm, Göksel'in Alper Erinç ile müzikal işbirliğinin de başlangıcı oldu. Göksel, aslında neşeli biri olduğunu, ancak şarkılarını hüzünlü zamanlarda yazdığını belirtmiştir.

göksel 2

Göksel, 2003 yılında Alper Erinç prodüktörlüğünde "Söz Ver," 2005'te "Arka Bahçem," ve 2007'de "Yarabbi Şükür" çıkış şarkısıyla "Ay'da Yürüdüm" albümlerini müzikseverlerle buluşturdu. 2009 yılında "Mektubumu Buldun mu?" ve 2010'da "Hayat Rüya Gibi" albümleriyle 70'li yılların şarkılarını yeniden yorumladı. 2012 yılında Ozan Çolakoğlu prodüktörlüğünde yayımlanan "Bende Bi' Aşk Var" albümü büyük beğeni topladı ve son yılların en iyi albümü olarak nitelendirildi. Bu albümden "Acıyor" şarkısı, dijital platformlarda yılın en çok indirilen şarkısı oldu ve Göksel'e Altın Kelebek ile Avrupa Gazeteciler Derneği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ödüllerini kazandırdı. 2012 Kasım ayında "Yalnız Kuş" adlı üçüncü video klibini yayımladı ve 2013 Türkiye Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Kadın Şarkıcı" ödülünü aldı. 5 Ocak 2015'te Avrupa Müzik etiketiyle dijital platformda yayımlanan dokuzuncu stüdyo albümü "Sen Orda Yoksun"un aranjörlüğünü Ozan Çolakoğlu üstlendi. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müzikleri Göksel'e ait olup, albüm kitapçığındaki şarkı sözlerini kendi el yazısıyla yazdı. Albüm fotoğrafları Moskova'da Aytekin Yalçın tarafından çekildi ve albümdeki son şarkıyı Göksel, Mabel Matiz ile birlikte yazdı.

göksel 3

Göksel neden boşandı?

Göksel 2007 yılında eşi Alper Erinç'ten şiddetli geçimsizlik sebebi ile boşandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.