Wout Weghorst kimdir? Wout Weghorst hangi takıma gidecek?

Wout Weghorst’un Trabzonspor ile anlaşmaya vardığı iddia ediliyor. Peki Wout Weghorst kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 12:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
Wout Weghorst kimdir? Wout Weghorst hangi takıma gidecek?

Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre, Wout Weghorst’un Trabzonspor ile anlaşmaya vardığı iddia ediliyor. Bunun üzerine futbol severler arama motorlarında, ‘Wout Weghorst kimdir’ şeklinde aramalar yapıyor. Sizler için bu sorunun yanıtını derledik. İşte detaylar…

WOUT WEGHORST KİMDİR?

Wout François Maria Weghorst 7 Ağustos 1992 tarihinde doğmuş, forvet pozisyonunda görev yapan Hollandalı millî futbolcudur. Şu anda Premier League kulübü Burnley'den kiralık olarak Bundesliga ekibi 1899 Hoffenheim'de mücadele etmektedir.

Kariyerine Hollanda'nın ikinci liginde FC Emmen'de başlayan Weghorst, sonrasında Eredivisie'de Heracles Almelo ve AZ formaları giymiştir. 2018 yılında VfL Wolfsburg'a transfer olan Weghorst, burada 144 maçta 70 gol atma başarısını göstermiştir. Ocak 2022'de, Burnley ile 12 milyon sterlinlik bir transfer anlaşması imzalamıştır. Burnley'nin Premier League'den düşmesinin ardından Weghorst, Beşiktaş ve Manchester United'da kiralık olarak oynamıştır.

Weghorst, 2014 yılında Hollanda 21 yaş altı takımında bir kez milli formayı giydikten sonra, Mart 2018'de ilk uluslararası tecrübesini yaşamıştır. Hollanda milli takımıyla 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele etmiş ve özellikle Arjantin'e karşı oynanan çeyrek final maçında iki gol atarak dikkat çekmiştir.

WOUT WEGHORST HANGİ TAKIMA GİDECEK?

Wout Weghorst’un Trabzonspor ile anlaştığı ve bu sezon Trabzonspor forması giyeceği biliniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.